İLKHA/ Özel TV programına telefon ile bağlanan Şanlıurfa Valisi Küçük, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa'da PKK'nın son 6 ayda 3 bin çocuğu dağa kaçırdığını açıklayan Küçük, son günlerde içeride yaşanan olaylar ile sınırda gelişen olaylar arasında bir bağlantı olduğunu söyledi.
PYD'nin ABD birlikte Talabyad'a bölgesindeki Arap ve Türkmenleri göçe zorladığını belirten Küçük, Türkiye'nin Suriye sınırına ABD'nin yardımıyla PKK'nin kontrolünde bir devletin oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekti.
PYD'nin Talabyad kentini ele geçirme ihtimali olduğunu belirten Küçük, bugün yaklaşık 3 bin insanı sınırdan geçireceklerini yaşanan bu dramı görmeleri için basını sınıra davet eti.

"Binlerce çocuk dağa kaçırıldı, PKK silah bırakmayacak"
PKK'nin son aylarda binlerce çocuğun dağa kaçırdığına dikkat çeken Küçük, "Ayda bölgede kaçırılan çocuk sayısı 3 bin tane. Sadece Suruç İlçesi'nde 400 çocuk kaçırıldı. Bize gelen istihbaratlar, 'PKK her evden bir çocuk dağa çıkarmak istiyor' şeklinde bilgiler bu. Yani silah bırakılacağı yönündeki bir beklentiyi ben çok iyi niyetli bir beklenti olacağını zannediyorum onu ifade edeyim. Böyle bir şey yok. Silah bırakılmayacak. Bize gelen bilgiler bu şekilde. Çünkü sürekli çocuklar kaçırılıyor dağa. Ayrıca bölgede pek çok muhtar Kobani'ye kaçırıldı Şanlıurfa'da. Biz bunları diğer makamlara bildirdik." şeklinde konuştu.

PYD milisleri ABD'nin yardımıyla Talabyad bölgesindeki Arapları göçe zorluyor
Seçim sonrası yaşanan olaylarla ile Suriye sınırında yaşananlar arasında bir bağlantı olduğunu dile getiren Küçük, "Bir diğer konuda çevremizde sınır dışında şuanda biz seçime girdik önemli gelişmeler var. Son 4 günde Akçakale'nin karşısında Talabya bölgesinde 7 bin tane Arap göç etti Türkiye'ye orada savaş var. PYD milisleri ABD'nin desteği ile beraber orayı boşaltıyor. Yani şunu demek istiyorum içeriyi konuşuyorken çevremizi de bununla beraber konuşmamız lazım. Suriye sınır bölgesinde demoğrafik bir değişim öngörülüyor. Yarın 3 bin tane daha Arap ve Türkmeni alacağız sınırda bekliyorlar. Şuanda Talabya'da PKK güçleri 30 km yaklaştı." diye konuştu.

Kobani için toplanan basın şimdi niye yok?
ABD ile birlikte hareket eden PYD'nin Talabyad kentini ele geçirme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Küçük, bu durumda kente yaşayan yaklaşık 70 bin insanın Türkiye'ye giriş yapmasını beklediklerini söyledi.
Kobani saldırıları sırasında sınıra yığılan gazetecilerin günlerdir aynı dramı yaşayan Talabyad halkına sessiz kalmasının manidar olduğunu belirten Küçük, bugün 3 bin insanı sınırda almaya gideceğini tüm basın mensuplarını yaşanan drama dikkat çekmek için sınıra davet ettiğini ifade etti.

Türkiye sınırına PKK kontrolünde devlet kurulmak isteniyor
Türkiye'nin Suriye sınırına PKK kontrolünde bir devletin kurulmaya çalışıldığını ifade eden Küçük, şöyle devam etti: "PKK 3 bin çocuğu dağa kaldırdı. Silah bırakacak bir örgüt bunu yapmaz. Bizim sınırlarımızda PKK kontrolünde bir devlet kurma çalışmasıdır bu. Tamamen o bölgede hiç başka bir nüfus yoktur sadece Arap vardır. Yüzde 98'i Arap ve Türkmendir bu nüfus boşaltılıyor şuanda. Ben tekrar çağrı yapıyorum lütfen kimler gelmiş kimler oradaki çocukları öldürmüş karşıdaki Arap çocukları gazeteciler kendileri röportaj yapsın."