Yüksel POLAT / 16.07. 2020 tarihinde 50 nolu Genel Kurul toplantısında yapılan atamayla yönetime gelen Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Şanlıurfa'da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Oda binasında yapılan ve İMO Oda Başkanı Ruken Okyay Çiçek, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Faruk Dilek, Esmer Karademir, Metin Cıvış, Ahmet Melik'in katıldığı toplantıda konuşan Ruken Okyay; ' 16.07. 2020 tarihinde 50 nolu genel kurul toplantısında yapılan atamayla yönetime gelmiş bulunmaktayız. Her şeyden önce odamıza hizmet etmiş bizden önceki bütün yönetimlere, yürüttüğümüz çalışmalara verdikleri destekten dolayı genel merkezimiz ve Diyarbakır şubemize teşekkür ediyoruz.
Bizler Şanlıurfa'da mesleğini en saygın şekilde yürüten İnşaat Mühendisleri olarak İnşaat mühendisleri odasının yeni yönetiminin planlamalarını oluştururken her şeyden önce ülkemizin, ilimizin ve saygıdeğer halkımızın çıkarları için çalışmayı inşaat mühendisleri odasının bilimsel ,etik ,ahlaklı bakış açısıyla ortaya koyma kararı almış bulunuyoruz kaldı ki meslek örgütümüz bilimin ve ilimin ışığında bilgisini halkın hizmetine her zamankinden daha çok sunmaktadır.
Şanlıurfa inşaat mühendisleri odası ilimiz temsilciliğine kayıtlı 1048 üyesiyle alanda mesleğinin getirdiği sorumlulukları en saygın şekilde taşımaktadır .Gerek mesleğimizin zorlukları gerekse ülkemizin koşulları dolayısıyla yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ederek meslektaşlarımızın ve ilimizin ihtiyaç duyduğu çalışmalar İMO çatısı altında yürütülecektir. Bunlardan en önemlisi kurmakta olduğumuz komisyonlarca yürütülecek çalışmalardır. İMO 26 komisyonuyla ilimiz temsilciliğinde ilimizde mesleğimizi içeren imarlaşma ,kentsel dönüşüm, ulaşım gibi konular hakkında ve meslektaşlarımızı ilgilendiren toplumsal ve mesleki konularda çalışmalar yürütecektir. Meslektaşlarımıza sosyal ve kültürel anlamda mekan teşkil edecek bir sosyal tesis için de çalışmalarımız başlamıştır. En çok istediğimiz şey ciddi bir kitleye sahip olan meslektaşlarımızın her şeyden önce bir aradalığını sağlamaktır. Mesleğimizin çıkarlarını da gözeterek yürüteceğimiz çalışmaların ilimize, halkımıza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz' diyerek tüm meslektaşlarını Oda çalışmalarına katılmaya davet etti.
Ruken Okyay Çiçek, İMD bünyesinde kurdukları komisyonları da şu şekilde sıraladı;
1.Meslek İçi Eğitim Komisyonu
2.Afet ,Deprem Bilincini Yaygınlaştırma Komisyonu
3.Yapı Stoğu Araştırma ve İnceleme Komisyonu
4.Kamu ve Özel sektör Çalışanları Hak ve Sorunları Komisyonu
5.Yerel Yönetimler ve Kent Sorunlarını İzleme Komisyonu
6.Basın Ve Yayın Komisyonu
7.Yasa ve Yönetmelikler Komisyonu
8.Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu
9.Genç İmo
10.Hasar Tespit Komisyonu
11.Yapı Denetim Komisyonu
12.Kadın Komisyonu
13.Mesleki Denetim Komisyonu
14.Tarihi ve Kültürel Yapılar Komisyonu
15.İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Komisyonu
16.Yapı ve Zemin Laboratuarı Komisyonu
17.Proje Mühendisleri Komisyonu
18.Şantiye Şefleri Komisyonu
19. İşsiz ve Yeni Mezun İnşaat Mühendisleri Meslek Edindirme Komisyonu
20.Çevre Komisyonu
21.Hukuki İşler
22.Onur Komisyonu
23.Bilim Komisyonu
24.Ulaşım Komisyonu
25.İhale Komisyonu
26.Kentsel Dönüşüm Komisyonu