İLKHA/ Son zamanlarda Hilvan İlçesi'nde artan Coronavirus vakalarının önüne geçmek ve hayatı normalleştirmek amacıyla yayınlanan genelge gereği genel denetimlere bizzat katılan Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, daha önce yapılan uyarıları dikkate almayan esnaf ve vatandaşlara para cezası uygulanmasını istedi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Hilvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kolluk kuvvetlerinin de katıldığı genel denetimlerde ziyaret ettiği esnaflarda denetlemede bulunan Kaymakam Doğan, işyerlerinde maske takmayan ve dezenfektan bulundurmayan esnaflara verilen süre içerisinde gerekli malzemeleri temin etmeyenlere para cezası kesilmesi yönüne talimat verdi. Denetimler esnasında maskesiz bir şekilde toplum içinde dolaşarak risk oluşturan vatandaşlara da 900 TL para cezası kesildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü polis uygulama noktasına giden Kaymakam Coşkun Doğan ve beraberindekiler, durdurulan yolcu otobüsü ve diğer araçlarda da denetimlerini sürdürdü. Yapılan genel denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Doğan, denetimlerin sıkı bir şekilde sürdürüleceğini belirterek 'Hiçbir esnafımıza ve vatandaşımıza ceza kesmek gibi bir amacımız yoktur. Tek bir amacımız var, o da toplu artan vakaların önüne geçerek toplum sağlığını korumaktır' dedi.