Faruk DEVECİ/ Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'da yapımına başlanılan Şehir Hastanesinde inşaat çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, çalışmaların devam ettiği hastane inşaatında incelemelerde bulundu.
Başkan Beyazgül ile Vali Ayhan, incelemelerde bulunduğu Şehir Hastanesi inşaat çalışmalarıyla Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ve teknik ekipten bilgi aldı. İşçilerle de bir süre görüşen Başkan Beyazgül ile Vali Ayhan, personellerle sohbet etti.
2021 yılı Ekim ayında yapımına başlanan Urfa Şehir Hastanesi projesinin 2024 yılında tamamlanması hedefleniyor.
Sağlık Bakanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Urfa Şehir Hastanesi tamamlandığında her branştan 433 poliklinik, 53 adet ameliyathane, 547 adet yoğun bakım yatağı, 40 adet diyaliz yatağı, 40 adet yanık yatağı, 40 doğum salonu ile hizmet verecek. Palyatif serviste 70 yatak yer alacak. Genel hastanede 312, kadın doğum ve çocuk bölümünde 312, Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde 145, Onkoloji bölümünde 174, Psikiyatri bölümünde 60 yatak yer alacak.