Yüksel POLAT / Engelli bireylere dikkat çekmek, onların yaşam içerisindeki yaşadıkları hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile 1992 yılından bu tarafa dünya genelinde kutlanılan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Yaklaşık 18 bin engelli vatandaşın bulunduğu Şanlıurfa'da da Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından birlikte organize edilen etkinlik ile kutlandı.
Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Osman Aydoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Halil Alp, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın yanı sıra kurum, kuruluş yetkilileri ile STK temsilcileri ve engelli vatandaşlar katıldı.
Hasan Bilici: 13.234 vatandaşımız evde bakım hizmeti alıyor
Etkinliğin açılış konuşmasında Şanlıurfa'daki engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Aile sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, Şanlıurfa'da 4 adet yatılı engelli bakım merkezi bulunduğunu belirterek; Bu merkezlerimde toplamda 253 engelli vatandaşımızı misafir ediyoruz.
Bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımıza yönelik sunduğumuz evde bakım modeli ile Şanlıurfa'da 13.234 vatandaşımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. 2019 yılı engelli kimlik hizmeti alan vatandaş sayımız 1047 kişidir. Şanlıurfa genelinde engelli kimlik sahibi vatandaş sayımız 8.066 dır. ' diyerek yaşlı ve engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını en üst düzeye çıkartmak için yürüttükleri çalışmaları anlatarak engellerin sevgi ile paylaşılarak aşılacağını ve kurum olarak engellilerin yanında olduklarını dile getirdi.

Zeynel Abidin Beyazgül: Engellilerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise yaptığı konuşmada 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün bir hatırlanma günü olduğunu belirterek; yoksa bizim için her gün engellilerimizin yanında olduğumuz gündür. Gerek AK Parti İl Başkanı olduğum günlerde gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzdan bu güne kadar engelli vatandaşlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuz bilinci ile engelli kardeşlerimizin önüne engel koymadığımız zaman onların önünde bir engel olmadığını da biliyoruz' diyerek engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırılacak çalışmalar içerisinde olmaya devam edeceklerini belirtti.

Vali Yardımcısı Osman Aydoğan: Devletimiz bütün kurumları ile engelli vatandaşların yanındadır.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Osman Aydoğan ise yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak devletin bütün kurumları ile engelli vatandaşların yayında olduğunu belirterek; Engelli vatandaşlarımız aslında engelli değil sadece dezavantajlılardır. Bu sözü bilinçli olarak kullandım çünkü bu durum sadece bizlerin oluşturduğu şartlardan dolayıdır. Mesela Avrupa'da engelli kelimesi yerine dezavantajlı birey tanımı daha çok kullanılmaktadır. Bizlere düşen alınacak her türlü tedbir ile bu kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın hayatın her noktasında her hangi bir engele takılmaksızın alabilmelilerdir' dedi.
Daha sonra geçilen program çerçevesinde slayt gösterisi, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından müzik programı ile devam eden etkinlik kapsamında katılımcılar tarafından engelli vatandaşların yaptıkları resim, el işi ve oyuncak gibi sergi gezildi.
Programa kakılan engelli vatandaşlar ve engelli aileleri ise günlük hayatta karşılaştıkları sorunları bir günlüğüne de olsa unutmanın ve keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek etkinlik dolayısı ile emeği geçenlere teşekkür ettiler.