Seyfullah POLAT / Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından Aralık 2007 tarihinde 'Cudi Zeytini Anıt Ağacı' olarak tescil edilen tarihi değeri yerinde inceleyen 'Yemyeşil Urfa Platformu' Üyeleri; bazı akademisyenler tarafından 6000 yaşında olabileceği tahmin edilen anıt ağacın korunması ve yaşının tam olarak tespit edilmesi için yetkililere seslendi.
Tarihi ağacın şimdiye kadar bilinçli köylüler tarafından muhafaza edildiğini aktaran platform üyeleri; yapılacak ciddi bir projeyle, tescilli Anıt Ağacın Urfa'nın marka değerini yükselteceğini turizm anlamında önemli geri dönüşler sağlayabileceğini vurguladı. Köyün çevresinde 'Yemyeşil Urfa' Kampanyası kapsamında ağaçlandırma sahası olarak kullanılabilecek alanlarda da incelemelerde bulunan heyet, Zeytinli Köyü Muhtarı İbrahim Kaya ve köy halkına kampanyayla ilgili bilgi verdi. Köy halkı olarak ağaçlandırma kampanyalarını hasretle beklediklerini, 'Yemyeşil Urfa' kampanyasını büyük bir şevkle sahipleneceklerini belirten Muhtar Kaya, kampanyanın kendi köylerinden başlamasını talep ettiklerini dile getirdi.
Beraberinde getirdikleri zeytin fidanlarını köy halkıyla birlikte toprakla buluşturan heyet, izlenimlerini ilgili kurumlara aktaracaklarını belirterek köyden ayrıldı.