Haber Merkezi / Sosyal belediyecilik kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin genç nesillere aktarılması için düzenlediği yemek kursunu tamamlayan 70 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.
Büyükşehir Belediyesi Mutfak Müzesinde Eğitmen Ayşe Açanal tarafından gerçekleşen yöresel yemek kursunda başarılı olan kursiyerlerin sertifika dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve eşi Betül Beyazgül, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve eşi Fethiye Canpolat ve kursiyerler katıldı.
Kursiyerlerin sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Beyazgül, 'Böyle çok güzel bir mekanda sertifika törenindeyiz, öncelikle kursiyerlere başarılar diliyorum. Yeni katılan arkadaşlarımızın inşallah memleketimize çok güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Yemek demek aslında bir sevgidir, bir birlikteliktir. Bizim dönemimizde; akşama şu yemek var, akşama tepsi kebabı var. Bir sofranın etrafında üç kuşağın buluşması demek, dede, evlat, torun, gelin, kız o kadar güzel olurdu ki bunlar. Ayakta kimsenin yemek yediğini pek rastlamazdık, sofralarımızda israf olmazdı, patlıcanlar kesilirdi oyulur ama bir kısmı da kurutmalık olarak hemen damlara serilirdi. Yemeklerimizin bir toplantı olduğunu, bir sevgi halkası olduğunu, bir kültür halkası olduğunu annelerimizden gördük. Her ailenin kendi ayrı bir damak zevki vardır, her ailenin kendine has usulleri vardır ve bu usuller üzerinden tartışmalar yapardık böyle tatlı tatlı tartışmalar. 70 tane kızımız sertifika alacaklar. Ben onlara şunu söylemek istiyorum; yemeğimize salça koyarız, yağ koyarız, nohut koyarız ama sevgilerini de koysunlar, sevgiyle pişen yemek her şeyden çok daha güzel. Buradan ereklere de bir çift sözlerim olacaktır; Şu kadar güzel yemekler yapılıp önlerine koyulduğu zaman bunu yapanların duymak istediği iki cümle var, ellerinize sağlık, çok güzel olmuş, teşekkür ederim bu cümlelerden cimrilik yapmamamız lazım. Bunlar hakikaten bir emek veren insanın işitmesi gereken cümlelerdir, hak ettiği cümlelerdir. Ben kadınlarımıza teşekkür ediyorum hayatları boyunca başarılar diliyorum kendilerine' şeklinde konuştu.
AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ise 'Bu programda olduğumdan dolayı gerçekten gurur duydum. Şanlıurfa'da mutfak müzesi gibi bir yerin bu şekilde değerlendirilmesi adına hanımlarımıza yöresel yemeklerin 8 haftalık bir kurs düzenlenmiş. Bugün burada sertifika töreni için bulunmaktayız. Hanımlarımıza öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Umarız ki kadınlarımıza güzel iş kapısı açar. Büyükşehir Belediyemiz de bu şekilde bir istihdama katkıda bulunup kadınları istihdamda ve iş hayatında değerlendirmek üzere mutfak ve gurme lezzetleri geliştirme adına Urfa'nın yöresel yemeklerinin dışarıya tanıta bilmek adına güzel bir proje olmuş ve emek verenleri tebrik ve teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ise, 'Büyükşehir Belediyemiz tarafından 70'e yakın kursiyerimizin katılımıyla tamamlanan yemek kursumuzun sertifika dağıtım törenindeyiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm personele, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni genç nesillere geleneğimizden gelen yemek kültürünün öğretilmesi amacıyla Ayşe Açanal hocamız tarafından 70'e yakın kursiyerimizin burada eğitim verilmiş, ben kendisini de tebrik ediyorum. Eğitimlerini tamamlayan arkadaşlarımıza da bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Şanlıurfa'mızın mutfak kültürünü en iyi şekilde temsil etmelerini ümit ediyorum tekrardan emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.
MHP İl Başkanı Mahmut Güneş ise, böyle güzel bir organizasyon için Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Başkan Beyazgül, daha sonra kursiyerlerle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.