Haber Merkezi / Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde karargah olarak kullandığı, bölgeden kaçarken patlayıcılarla tahrip ederek kullanılamaz hale getirdiği binaların yıkım işlemleri başlatıldı. SUDKOM koordinesinde, Çevre ve Şehircilik Koordinatörlüğünün yıkımına karar verdiği on bina, güvenlik güçlerinin tuzak patlayıcı aramalarını tamamlamasının ardından yıkılmaya başlarken, yeniden teşkil edilen kamu kuruluşlarının hizmet vereceği binalarda da tadilat işlemleri hız kazandı.
Şanlıurfa'daki kamu kuruluşlarının danışmanlığında aktif hale getirilen Resulayn Nüfus Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan trafik tescil, silah ruhsat, sürücü belgesi ve personel kimlik kartı büroları için tahsis edilen binalar, tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından hizmete sunulacak.

Tam Teşekküllü Hastane Oldu
Terör örgütlerinin işgali ve baskısı nedeniyle, Barış Pınarı Harekatı öncesine kadar adeta hayalet kente dönen Resulayn'daki hastane de, SUDKOM'un çalışmaları sonucu yeniden bölge halkına tam teşekküllü sağlık hizmeti sunmaya başladı.
Terör örgütü PKK/YPG'nin patlayıcılarla tuzakladığı hastane, yapılan temizlik çalışmalarının ardından hızla modernize edilerek hizmete açıldı. Kadın doğum, çocuk hastalıkları, dahiliye, ortopedi, diş, genel cerrahi gibi temel tıp dallarında yeniden hizmet vermeye başlayan hastanenin, modernize edilen ameliyathanesinde ise günde ortalama on ameliyat gerçekleştiriliyor.
Tüm dünyayı sarsan Corona virüsüne karşı da tedbirlerin alındığı Resulayn'da, hastaneye giriş yapan herkesin lazer termometre ile ateşi ölçülüyor. Suriyeli doktorlar ve sağlık personelinin görev yaptığı hastaneye başvuran hastalar, muayene olduktan sonra ilaçlarını da buradan temin edebiliyor.
Türkiye'ye Dua Ediyorlar
Uzun yıllar terör örgütlerinin işgali nedeniyle kamu hizmetlerinden mahrum kaldıklarını ve sonunda bölgeyi terk ettiklerini belirten Resulayn halkı, yeniden şehirlerine dönmekten duydukları mutluluğu dile getirirken, Türkiye Cumhuriyeti'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk Ordusuna, Suriye Milli Ordusu mensuplarına ve gösterdiği yakın ilgiden dolayı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e teşekkür ediyorlar.