Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Korona Virüse (COVID-19) karşı il genelinde 'Panik yok, tedbir var' ilkesi ile yoğun mesai içerisinde. Büyükşehir ekipleri bir yandan il genelinde dezenfekte çalışmaları yürütürken, yine Büyükşehir bünyesindeki zabıta ekipleri ise İçişleri Bakanlığı ve İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları çerçevesinde sıkı uygulamalarına devam ediyor.
Önceki günlerden itibaren günlük rutin restoran, lokanta ve fırın denetimlerine devam eden Büyükşehir Zabıtası, ulaşımın yoğunlukta sağlandığı bir çok bölgede denetim noktası oluşturarak araç sürücülerini ve vatandaşları uyardı.
BÜYÜKŞEHİR, İNSAN SAĞLIĞINA YÖNELİK TEHDİT İHTİMALİNE İHTİMAL VERMİYOR
Şehir içinde, çevre yollarında ve şehirler arası otobüs terminallerinde şehir içi toplu taşıma, ilçelere yönelik toplu taşıma ve şehirler arası toplu taşıma gibi tüm detayları değerlendiren Büyükşehir Zabıtası, uygulamasında gerek sürücülere gerekse yolculara alınan son tedbirleri tebligat etti.
Buna göre tedbirler kapsamında her türlü toplu taşıma aracı en fazla mevcut kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşımacılığı yapacak. Bu hususlara uymayan firmaları veya şahıs odaklı toplu taşıma aracı sürücülerine yasa çerçevesinde yasal işlem uygulanacak.
TEK AMAÇ: İNSAN SAĞLIĞI
Uygulama noktasında araçlarda vatandaşlara da konu hakkında bilgiler veren Büyükşehir Zabıtasında tek amaç, ihtimale yer vermeden insan sağlığı odaklı çalışmalar gerçekleştirmek. Konu ile ilgili sürücüleri ve vatandaşları uyaran Büyükşehir Zabıtası duyurusunda, 'Bu süreçte insan sağlığı yönünden tehlike oluşturabilecek yaklaşımları daha da sıkı bir şekilde değerlendiriyoruz. Tüm vatandaşlarımızın bu kurallara kendileri ve toplum için uymalarını istiyoruz' diye çağrıda bulundu.
Büyükşehir Zabıtası, uygulamalarını önümüzdeki süreçlerde de aynı şekilde devam ettirecek.