İLKHA/ Haliliye ilçesinde bulunan özel bir hastanenin bahçesinde gazetecilere açıklamada bulunan İnan, bulundukları hastanede şu ana kadar herhangi bir Coronavirus vakasına rastlamadıklarını belirtti.
Türkiye'nin Coronavirus ile ilgili tedbirleri önceden aldığını hatırlatan İnan, 'Çin'de başlayan Coronavirus (Covid-19) dediğimiz salgın bütün dünyayı sardı. Tam bir 'Pandemi' hali söz konusudur. Türkiye'de bu salgından nasibini aldı. Biz Çin ve diğer ülkelerden aldığımız tecrübe ile Türkiye bu konuda hem erken davrandı hem de biz sağlıkçılar olarak kendi birimlerimizde ön tedbirlerimizi aldık. Bu virüs pandemisi bir müddet daha devam edecek. Bu bakımdan hasta ve insan sağlığını ön plana alarak Bakanlığımızın da talimatları doğrultusunda 'triaj' dediğimiz hastayı önceden tespit edip, eğer Corona belirtisi varsa onları hastane içerisine almadan yanda görmüş olduğumuz ikinci bir çadıra dahil edip, tahlil ve tetkiklerini burada yaptıktan sonra Halk Sağlığı Laboratuvarı ile de temas halinde oluyoruz. Böyle bir şüphe söz konusu ile Halk Sağlığı veya Sağlık Müdürlüğü vasıtasıyla da hastayı oraya yönlendirmiş oluyoruz.' dedi.
Şanlıurfalıların Coronavirus ile ilgili alınan tedbirlere uyduğu için memnun olduğunu belirten İnan, şunları söyledi:
'Hastanemizde şu ana kadar herhangi bir Coronavirus vakasına rastlanmamıştır. Bu olmayacak anlamına da gelmemelidir. Biz tedbirimizi alacağız. Ben öncelikle bütün halkın sağlık çalışanlarına göstermiş olduğu ilgiden dolayı onurlandık. Çalışma şevk ve azmimiz bir o derece artmış oldu. Hastanemizde Coronavirus ile ilgili önce de olduğu gibi şimdide aynı tedbirleri almaktayız. Şanlıurfalı kardeşlerimizin salgın konusunda duyarlı olmalarından dolayı son derece mutluyum. İnşallah bu belayı hepimiz elbirliği ile kazasız belasız ve en az zayiatla bu işin üstesinden geliriz. Şanlıurfa bu tedbirleri uygulaması açısından gerçekten örnek olmuştur. Evinde kalması direk yakın teması kesmesiyle ve sosyal mesafeyi korumasıyla kendi hijyenik tedbirlerini alması nedeniyle bu konuda güzel bir sınav vermiştir.'