İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya avukatlarıyla birlikte katılan Selahattin Baki, olay tarihinde Fenerbahçe’nin Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü olduğunu belirterek sahanın her yerine girip çıkma hakkı bulunduğunu iddia etti.

Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sonuçlanan müsabakanın ardından, Galatasaray seyircisinin stattan ayrılmasıyla futbolcularla saha içinde kutlama yapmak için sahaya girdiklerini belirten Baki, bu sırada Kulüp Başkanı Ali Koç’un da sahaya geldiğini söyledi.

SELAHATTİN BAKİ KÜFÜRLER SAVURDUĞUNU KABUL ETTİ

Galatasaray çalışanlarının kutlamaya engel olmaya çalıştığını belirten Baki, “Biz stattan ayrılmak için soyunma odalarının olduğu tünele giderken ben Başkanın elinde kan gördüm. Sonra içlerinde müşteki Eray Yazgan’ın da olduğu 4 Galatasaraylının Başkana parmak sallayarak küfür ettiğini gördüm ve duydum. Bunun üzerine Başkana el kol hareketi yapmayın, diyerek sinkaflı sözler (Küfürler) söyledim. Olayın akabinde Başkanımız Ali Koç bana kızdı” beyanında bulundu.

ALİ KOÇ: BİZE KÜFÜR EDİLDİĞİNİ DUYMADIM

Duruşmada tanık olarak dinlenen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ise “Galibiyet kutlaması için stada gittik. Ancak karşı tarafın engellemeleri nedeniyle arbedeler yaşandı. Suça konu olay da sahadan ayrıldığımız sırada olmuş. Ben herkesi uyarıyordum. Ancak ben ne karşı taraftan bize yönelik ne de sanığın karşı tarafa yönelik herhangi bir hakaret içerikli söylemini duymadım. Bağrış çağrışlar devam edince ilk döndüğümde arkamdaki kişi sanıktı, o yüzden onu uyardım” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA