Peygamber Efendimizin hayatı (Siyer) alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kasım Şulul, rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Şulul'ın cenazesi öğle namazına müteakip Hz. Ayşe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bediüzzaman Aile Mezarlığı'na defnedilecek.

Şulul Ailesi, taziyeleri Kaysı Taziye Evi'nde kabul edecek.

"Harran Üniversitesi: Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz"

Harran Üniversitesi Rektörlüğü, Prof. Dr. Kasım Şulul vefatı münasebetiyle yayımladığı mesajında, "İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Kasım Şulul vefat etmiştir. Cenazesi 30 Mayıs Salı (bugün) öğlen namazından sonra Hızmalıköprü Hz. Aişe Camiinden kaldırılacak, taziyesi Kayısı Taziye evinde yapılacaktır. Merhum Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz." dedi.

"İlahiyat Fakültesi Dekanı Celil Abuzer: Hepimizin başı sağ olsun"

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Celil Abuzer tarafından yayımlanan taziye mesajında, "Fakültemizin mümtaz Hocalarından Kıymetli Hocamız Prof.Dr Kasım Şulul emanetini Rahman'a teslim etmiştir. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin Habibine komşu eylesin inşallah Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

"Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım: Tevazusu ile bize hep güzel bir örnekti"

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım tarafından yayımlanan taziye mesajında, "Kasım Şulul hocamız ihlâsı, gayreti, tevazusu ile bize hep güzel bir örnekti. Geriye birbirinden kıymetli birçok eser ve çalışma bırakarak Rabbine yürüdü. Allah (cc) rahmet eylesin. Mekânı cennet, makamı alî olsun. Biz ondan razıydık, Mevlâ da ondan razı olsun." dedi.

Prof. Dr. Kasım Şulul kimdir?

Prof. Dr. Kasım Şulul, 1964 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Peygamber Devrinde Habeşistan ile Münasebetler" başlıklı yüksek lisans ve "İlk Siyer ve Megâzi Müelliflerinden Muhammed b. Ömer b. Vâkıd el-Vâkıdî (130-207/747-823): Hayatı, Eserleri, Tarihçiliği ve Etkileri" başlıklı doktora çalışması yaptı. 1999 yılına kadar ortaöğretim kurumlarında öğretmen olarak çalıştı. 1999 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesine öğretim görevlisi olarak atandı. 2004 yılında doçent, 2009 yılında profesör oldu.

Eserleri

Kur'an Tarihi, İslam Düşüncesinde Tarih Tasavvuru ve Usulü, Ana Hatlarıyla Siyer-i Nebi, Kafiyeci'de Tarih Usulü, Hayat El-Harrani, Hicri Takvim ve Siyer Kronolojisi Etütleri / Makaleler, Urfa Ulucami, Muhammed B. Ömer El-Vakıdî Hayatı, Eserleri, Tarihçiliği ve Etkileri, Erken Dönem İslam Mimarisi ve Harran Firdevs Ulucami, Siyer Usulü (Abdurahman Deniz Uğurlu)