GAPGündemi dijital platformlarında da canlı olarak izleyiciler ile buluşan programda Şanlıurfa’nın tarih, doğa, kültür, arkeoloji, müzik ve gastronomi gibi çok önemli turizm değerlerine sahip olduğunun altını çizen HRÜ TOY Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol, turizm sektöründe nitelikli personelin önemine vurgu yaptı.

Turizm Fakültesi olduk ve 4 bölüm ile turizme nitelikli personel yetiştiriyoruz

Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulunun, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Turizm Fakültesine dönüştürüldüğü müjdesini veren Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol kendisinin 4 yıldır Yüksekokul Müdürü olarak görev yaptığını belirtip kendisinden önceki Müdürlere teşekkür ederek; “ Fakültemiz 2018 yılında Turizm Rehberliği Bölümü olarak eğitim öğretime başladı. 2020 yılında görev başladığımda 25 öğrencimiz vardı. Aynı yıl içerinde Rekreasyon Bölümünü açtık. 2022 yılında Şanlıurfa için çok önemli olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü açtık.  Bu yıl da Turizm İşletmeciliği Bölümün açarak öğrenci almaya başladık. Ama en önemlisi iki gün önce Cumhurbaşkanımızın oluru ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulumuz Turizm Fakültesine dönüştürüldü. Bu 4 bölümde birbirinden değerli Hocalarımız ile turizm sektörüne nitelikli personel yetiştiriyoruz” dedi. Demirkol açıklamalarına devamla Turizm Fakültesi bünyesindeki bölümlerin turizm sektöründeki iş ve işlevlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu. 

Sektör bileşenleri ile işbirliği halindeyiz ve personel eğitimine de çok önem veriyoruz

Şanlıurfa ve Bölge turizminin gelişmesi için Harran Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak GAP İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ kalkınma ajansı. ŞUTSO, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ŞURO gibi turizm sektöründe faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve STK’lar işbirliği içerisinde olduklarını belirten Demirkol; “ Turizm sektöründen  hak ettiğimiz payı alabilmek için sektörün nitelikli personele ihtiyacı var. Bunun içinde eğitim şart. Harran Üniversitesi olarak sektör bileşenleri ile sürekli olarak bir araya geliyoruz ve çalıştay, seminer, konferans gibi etkinlikler ile eğitim çalışmalarında bulunuyoruz. Bunun yanı sıra ortak projeler üreterek ortak çalışmalar yapıyoruz” diyerek yapılan çalımlardan örnek verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu’nun büyük desteğini görüyoruz.

Harran Üniversitesi bünyesinde Turizm Fakültesi kurulması hususunda yürütülen süreci anlatın Demirkol; “ Üniversitemize ve Şanlıurfa’ya büyük değer katacak Turizm Fakültesinin kurulması için daha önce başvurumuz olmuş ama sonuç alamamıştık. İkinci başvurumuz kabul edildi ve çok şükür Üniversitemize ve Şanlıurfa’ya önemli bir değer kazandıracak olan Turizm Fakültemiz kuruldu. Fakültemizin kurulmasında ve turizm eğitimi konusunda Rektörümüz Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu’nun çok büyük destek ve teşvikleri oldu. Rektör Hocamız Şanlıurfa için turizmin önemine özellikle değer veriyor ve turizm konusundaki her türlü çalışmayı çok çok önemsiyor. Bize verdikleri destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Turizm okuyacakları Şanlıurfa’ya ve Harran Üniversitesi turizm Fakültesine davet ediyorum

Turizm sektöründe eğitim almak isteyen öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol;” Turizm sektörü iletişimi güçlü olan ve kendisine özgüveni olanların faaliyet gösterdiği sektördür. Şanlıurfa turizm alanında çok güçlü bir şehir ve bu sektörde faaliyet göstereceklerin önünün açık olduğu bir şehir. Dolayısıyla bu sektörde kendisini yetiştirmek isteyen öğrenci kardeşlerimizi Turizm şehri Şanlıurfa’ya ve bu şehrin köklü üniversitesi Harran Üniversitesi’nde Turizm Fakültesinde öğrenim görmeye davet ediyorum” dedi.

İshak Polat’ın turizm ve turizm eğitimine ilişkin diğer sorularını da cevaplandıran Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol’un okuduğu şiirlerde programa ayrı bir renk kattı.

Kaynak: GAPGündemi / İshak Polat