ŞUTSO’dan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa tarımının mevcut durumu, tarımsal riskleri, planlanan projeler, tarımsal verimliliğin artırılması ve üretilen tarım ürünlerinin işlenerek katma değerli ürün haline dönüştürülmesi gibi konuların konuşuldu.

Gerçekleştirilen toplantıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit “Şanlıurfa, mevcut tarım potansiyeli itibariyle zengin ve elverişli bir durumda olmasından dolayı kentte tarım sektörü oldukça gelişmiştir. Şanlıurfa’da, ülkemizde üretilen fıstığın yaklaşık %50’si, pamuğun yaklaşık %40’ı ve mercimeğin yaklaşık %40’ı üretilmektedir. Pamuk ve diğer endüstriyel ürünlerin üretiminin yaygınlaştığı günümüzde, şehrimizin tarımsal vizyonunun belirlenmesi adına ilgili sektör temsilcilerimiz ve akademisyenlerimizin iştirakiyle ilk toplantımızı gerçekleştirdik. İlimizdeki diğer paydaşlarımızla önümüzdeki günlerde toplantılar gerçekleştireceğiz. Amacımız, ilimizdeki Şanlıurfa Fıstığı ve Şanlıurfa Pamuğu başta olmak üzere tüm tarımsal ürünlerin katma değerinin arttırılmasına yönelik vizyon çalışmaları yürütmek, iyi pamuk uygulamalarının yaygınlaşmasını ve pamuğun stratejik ürün olarak ilan edilmesini sağlamak, ayrıca pamuk araştırma merkezini ilimize kazandırmak. Bu süreç el birliğiyle ve işbirliğiyle yönetile bilinir. Çalışmalarımıza katkı sağlamak isteyen tüm kurum ve kuruluşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz.” Dedi.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Yönetim Kurulu Üyesi E.Sabri Akaltun, Meclis Üyeleri Cuma Korak, Esat Melik, Mahmut Barut, Mikail Zahit ile Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Osman Çopur ve OSB Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Cevher İlhan Cevheri katıldı.