Ayser POLAT/ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan ve TÜBİTAK ortaklığıyla sürdürülen Bilim Merkezi inşaatında çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.
Tamamlandığında Türkiye'nin sayılı bilim merkezlerinden biri olacak olan proje ile Şanlıurfalı gençlerin yenilikçi, araştırmacı ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesi hedeflenirken, bilgi toplumunun oluşması, yeni yetişen kuşağın bilim ve teknolojiyle buluşturulması amaçlanıyor.
Zeytin Dalı Kampüsü yakınında inşa edilen Şanlıurfa Bilim Merkezi öğrencileri bilim, teknoloji ve inovasyon ile buluşturarak Şanlıurfa'dan bilim insanları, mucitler yetişmesinin de önünü açacak. Öğrenciler okullarında aldıkları teorik eğitimi bilim merkezinde pratik olarak uygulama fırsatı bulacak.

TÜRKİYE'NİN SAYILI BİLİM MERKEZLERİNDEN OLACAK
Mümkün olan en kısa sürede hizmete kazandırılması hedeflenen proje 9 bin metrekare kapalı alanı, 40 bin metrekare peyzaj alanı toplamda 51 bin metrekare alanıyla Türkiye'nin sayılı bilim merkezleri arasında yer alacak.