İLKHA/ Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 'Dünya Kudüs Haftası' münasebetiyle yaptığı açıklamada Kudüs'e sahip çıkmanın sadece Filistinlilerin değil, bütün dünya Müslümanlarının görevi olduğunu vurgulayan Mavi Marmara Gazisi Ramazan Baylan, israilin bugün acımasızca Müslümanlara saldırmasının asıl sebebinin Kudüs'e sahip olmasından kaynaklandığını vurguladı.

'Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması kendi memleketlerine ve İslam'a sahip çıkması gibidir'

Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini belirten Baylan, 'Müslümanların 'Dünya Kudüs Günü'nü kutluyorum. Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması için bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Mescid-i Aksa'nın orada bulunması elbette Müslümanlar için çok önemlidir. Bu nedenle bütün Müslümanların Dünya Kudüs Günü'nü kutluyorum. Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması kendi memleketlerine ve İslam'a sahip çıkması gibidir. Kudüs'e sahip çıkılması Mekke ve Medine'ye sahip çıkılmasına benzer. Belki daha da önemlidir çünkü dünya siyonizminin, Müslümanlar üzerindeki tahakkümü, zorbalığı ve Müslümanlara uyguladığı baskılar, Kudüs'e sahip olmasından kaynaklanıyor. Müslümanlar olarak Kudüs'e sahip çıkarsak emin olun ki Yahudiler geri adım atacak. Müslümanların üzerine gidemeyecektir.' şeklinde konuştu.

'Mescid-i Aksa Müslümanların namusudur'
Müslümanlar, Kudüs'e sahip çıkmasalar ve 'Filistin'in davasıdır' deseler gerçekten büyük sıkıntılara yol açar. Bu tavır israili cesaretlendirir ve Müslümanlara olan baskılarını artırır. 'Ben Müslümanım' diyen herkes, Kudüs davasına sahip çıkmalıdır. Ümmet olarak hep birlikte Kudüs davası etrafında kenetlenmemiz gerekir. İsraile karşı direniş sergilememiz gerekiyor; yoksa israil Filistin'de yaptığı zorbalığı başka yerlerde de yapar. Bunun için diyorum ki Kudüs bizim için önemli bir yerdir. Mescid-i Aksa Müslümanların namusudur. Ümmet olarak Kudüs'e sahip çıkalım. Dünya Kudüs Günü nedeniyle sesimizi dünyaya duyurduğunuz bu çalışma için sizlere de teşekkür ediyorum.' diye konuştu.