Haber Merkezi / Harran Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Almanya'dan Münster Üniversitesi, Ukrayna'dan Pereyaslav Devlet Pedagoji Üniversitesi, İtalya'dan Ohana Derneği ve Moldova'dan ise Moldova Teknik Üniversitesi ile Moldova Tarım Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı proje kapsamında genç öğrenciler sanatın birleştirici yönüne dikkat çekerek çeşitli aktiviteler yaptılar.
Universal Youth Group tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında gençler ve öğrenciler, çalıştaylar, sanatsal aktiviteler, kültürel tanıtım etkinlikleri ve yaygınlaştırma faaliyetleri yaparak hem kendi kültürlerini tanıtma hem de farklı kültürleri tanıma fırsatı buldular.
Projeye İtalya'dan katılım sağlayan stencil sanatçısı Federico Vullo, katılımcı gençler ve üniversite öğrencileri ile birlikte Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Öğrenci Yaşam Merkezi anfi sahne duvarına dünyadaki göçmen ve imkanı kısıtlı çocuklara dikkat çekmek için stencil sanatı yaptılar.
Etkinliklerin son gününde Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Genel Sekreter Zübeyir Zorlu, mülteci çocukların portrelerinin yapıldığı alanı ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, çalışmalar hakkında Proje Koordinatörü Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Gülerce'den proje detayları konusunda bilgiler alarak, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle birebir ilgilendi, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa hakkındaki görüşlerini aldı. Rektör Prof. Dr. Çelik, dünyanın farklı üniversitelerinden gelen öğrencilere, Youthpass sertifikalarını takdim ederek, yapmış oldukları sanatsal çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve etkinlik anısına birlikte fotoğraf çektirdi.