Tuğba POLAT/ Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa'ya özgü tescilli ve doğal ürünlerin satışının yapıldığı yöresel ürünler mağazasında damak çatlatan Urfa isotu, dillere destan lezzetiyle Urfa fıstığı, baklavanın lezzet iksiri Urfa Sade Yağı, badem, kurutmalık, pekmez, nar ekşisi, isot reçeli, ara sıcaklar, menengiç kahvesi gibi yöresel gıda ürünlerinin yanı sıra el sanatlarına ait çeşitli hediyelikler satılıyor.
Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Şanlıurfa Müzesi yakınında hizmete sunulan Yöresel Ürünler Mağazasında Büyükşehir Belediyesinin çeşitli daire başkanlıkları ve müdürlüklerinde kurs gören kadınlar, engelli bireyler ürettikleri ürünleri sergileme ve satarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.
Hijyenik koşullarda üretilen ve saklanan yöresel ürünler talep olması halinde www.urfayoresel.com.tr adresi üzerinden Türkiye'nin dört bir yanına kargo ile gönderilebiliyor. Ayrıca mağaza içerisinde yer alan el emeği göz nuru hediyelik ürünler de ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.
Üreten ve ürettiği ürünlerle Şanlıurfa'ya gerek ekonomik gerekse sosyokültürel anlamda destek olan Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'ya özgü lezzetleri tanıtmanın yanı sıra ürünlerin satışından elde edilen gelirler Tarım Daire Başkanlığı, Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Engelli Koordinasyon merkezinde eğitim ve kurslardan faydalanan bireyler için kullanılıyor.