Haber Merkezi / Bu kapsamda Türk Dil Kurumu tarafından 'Yunus Emre Anadolu Konferansları' dizisinin Şanlıurfa etkinliği, Harran Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.
Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen programa, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Fatih Köksal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Boz, fakültelerin dekanları, Türk Dil Kurumu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin'in moderatörlüğünü yaptığı 'Yunus Emre Anadolu Konferansları' panelinde Prof. Dr. Hayati Develi, Prof. Dr. M. Fatih Köksal ve Prof. Dr. Erdoğan Boz birer konuşma gerçekleştirdiler.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hayati Develi yaptığı konuşmada, Yunus'un yaşadığı dönem üzerinde durdu. Yunus'u anlamak için dönemin kültür hayatını bilmek gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Develi, şairin yaşadığı dönemde Türkçeyi zenginleştirdiğini ifade etti.
İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Fatih Köksal, Yunus Emre'nin menkıbevi hayatı ve şiirleri hakkında konuştu. Prof. Dr. Köksal, Yunus Emre'nin az sözle çok mana ifade etme kabiliyetine değindi ve Yunus'un kendi döneminde ve sonrasında çok meşhur bir şair olduğunu aktardı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Boz ise, Yunus Emre'nin hayatı ve eserlerinden söz etti. Yunus'un evrensel öğütler verdiğini belirten Prof. Dr. Boz, şairin eserlerinden seçtiği beyitlerle Yunus'un dünya görüşünü değerlendirdi.
Panel, Yunus'un düşünce ve mesajının dünyaya nasıl iletebileceği konusunda karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti. Katılımcıların sorularının da yanıtlandığı panel, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Panelin ardından Prof. Dr. Gürer Gülsevin ve panel heyeti, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik'i makamında ziyaret ederek kendilerine kurum yayınlarından takdim ettiler.