AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, sığınmacılar konusunda defalarca doğru olmayan şeyler söyleyip Türkiye'ye iftira attığını dile getirdi.

Yunan güçlerinin sığınmacılara zalimce davrandığının defalarca belgelendiğini hatırlatan Çelik, her gün olan bu zulüm karşısında dünyanın ve Avrupa'nın sustuğuna dikkati çekti.

Yunan güçlerinin sığınmacılara zulmünün vahim boyutlara ulaştığının altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımız, bu zulme karşı çıkarak, Yunanistan'ın yalanlarını her defasında çürüttü. Yunanistan, sığınmacıların botlarını şişleyerek ölüme sürüklüyor ve insanlık suçu işliyor. Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e basın toplantısında, 'Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?' diye sordu. Gazeteci bu olaydan sonra defalarca tehdit aldı. Yunanistan'ı terk etmek zorunda kaldı. Tüm bunlar bir AB ülkesinde oldu. AB kurumları, sığınmacılara dönük zulme de gazetecilerin tehdit edilmesine de sessiz kalıyor.'

Göç İdaresi Başkanlığının Kara Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığına dayanarak hazırladığı verilere göre, Yunanistan'ın sadece 2020 yılında 17 bin 245, 2021 yılında ise bugüne kadar 13 bin 261 sığınmacıyı geri ittiğine işaret eden Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Göç İdaresinin 2017 yılında bu yana yaptığı mülakat sonucu geri itildiğini tespit ettiği yaklaşık 74 bin sığınmacı söz konusu. Dolayısıyla Yunanistan'ın yalan söylediği bir iddia değil, bir vakıa olarak karşımızda duruyor. Bunlar sadece rakam değil. Ölüme doğru itilen birer can hepsi. Hayalleri, umutları, insanca yaşama hakları olan canlar. Yunanistan bunlara sadece ölüme iterek cevap veriyor.' AA