Tuğba POLAT/ Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül "Büyükşehir Belediyesi 2022 Değerlendirme Toplantısı" kapsamında Şanlıurfa'da faaliyet gösteren basın mensupları ile bir araya gelerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu ve 2023 yılında yapmayı planladığı çalışmaları anlattı.
Bir otelde düzenlenen ve AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, İl Başkanı Abdurahman Kırıkçı, M.Ali Cevheri, Z.Güldener Açanal, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanlarının da katıldığı toplantıda ulaşımdan altyapıya, sosyal belediyecilik faaliyetlerinden kentsel dönüşüme kadar yapmış oldukları faaliyetleri özetledi.

Urfa'nın güzelliklerini ortaya çıkartacağız, hiçbir şehir bizimle yarışamayacak.
Başkan Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı sunumda; Bütün bu yapılanlar hepimizin başarısıdır. Urfa Başaracak. Urfa, Türkiye'nin değil dünyanın merkezi olacak. Dünyanın ziyaret merkezi olacak. Neden? Çünkü Urfa'da her şey var. 12 tepeyi kazdığımız zaman hiçbir şehir bizimle yarışamayacak. Güzelliklerimizi ortaya çıkartacağız. Hiçbir şehir kendisini karşımızda mukayese edemeyecek. Eski Urfa'yı ortaya çıkartacağız. Bu Urfa'da geçmişi oluşturacağız, hiçbir şehir bizimle yarışamayacak. " dedi.

2023 İslam Turizmi Başkenti etkinlik takvimini açıklayacağız
2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinliklerine ilişkin sorumuzu da cevaplandıran Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı açıklamada ; Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediye Başkanlarımız, STK'larımız ile yürüteceğimiz bir çalışma. Valimizin Başkanlığında bir toplantı yaptık. 2023'te her aya çok önemli bir toplantı ve etkinlik koymak suretiyle bir çalışma başlattık. Urfa'nın tarihini, tarihi kişilerine ve vizyonuna uygun işler olacak. İnşallah bunu takvimi netleşince açıklayacağız" dedi.