İLKHA/ Suriye'nin Halep kentinde işitme engelli olarak dünyaya gelen Samiye Haj Mustafa (11), ailesi tarafından alınan işitme cihazı ile sesleri duyuyordu.
Suriye'de yaşanan çatışmalarda evlerinin yanında meydana gelen bir patlamada işitme cihazını kaybeden küçük kızın hayatı bir anda karardı.
Samiye'nin ailesi, yaşanan çatışmalardan dolayı Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesine yerleşmek zorunda kaldı.
Yaklaşık 4 yıl boyunca annesi, babası ve kardeşlerinin sesine hasret kalan Samiye, işitemediğinden dolayı okula da gidemedi.
Samiye'nin ailesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Şubesine başvurarak işitme engelli kızları için işitme cihazı talep etti.
Ailenin talepleri doğrultusunda hayırseverlerin desteği ile işitme cihazı temin eden İHH Şanlıurfa Şubesi, küçük kızın mutluluğuna ortak oldu.
Küçük kız, işitme cihazının takılmasıyla birlikte 4 yıl sonra yeniden anne, baba ve kardeşlerinin sesini duymaya başladı.

'İşitme cihazını bağışçıların desteğiyle finanse ettik'
İşitme cihazı takılmadan önce konuşan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, '11 yaşındaki Suriyeli muhacir kızımız Samiye Haj Mustafa'nın annesi, bir buçuk ay önce bizlere müracaat ederek kızları Samiye'nin kulaklarının duymadığını söyledi. Samiye'nin işitmediğinden dolayı günlük hayatta ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Bizlerde Samiye'nin tetkiklerini hastanede yapıp, gerçekten işitme cihazına ihtiyacı olduğunu tespit ettik. İşitme cihazını bağışçıların desteğiyle finanse ettik. İnşallah birazdan Samiye kızımızın işitme cihazın takıp onun mutluluğuna şahitlik edeceğiz.' dedi.
Şanlıurfa Esentepe'de özel bir işitme merkezinde takılan işitme cihazı ile yeniden duymaya başlayan Samiye, duygularını paylaştı.

'En çok kardeşlerimin ve babamın sesini özledim'
Tekrar duyabildiği için mutlu olduğunu belirten Samiye, 'Bugün duyabildiğim için çok sevinçliyim. Yaklaşık 4 yıldır savaştan dolayı işitme cihazım yoktu. Bugün tekrar duyabildiğim için çok sevindim. Sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. En çok kardeşlerimin ve babamın sesine hasret kalmıştım.' ifadelerini kullandı.

'Yaşadığımız sevinci kelimelerle anlatamıyoruz'
Kızın duymasına destek verenlere teşekkür eden Samiye'nin annesi Habir Haj Mustafa, 'İHH'ya çok teşekkür ediyorum. Yaşadığımız sevinci anlatamıyoruz. Mutluluğumuzu anlatacak kelime bulamıyoruz. Allah, sizden ve destek veren herkesten razı olsun.' şeklinde konuştu.

'Samiye kızımızın artık sesimize tepki vermesi bizi son derece mutlu etti'
Samiye'nin yeniden işitmeye başladığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Atila, 'Bazen bize 'yoğunluk içerisinde bu kadar işi nasıl götürüyorsunuz?' diye soruyorlar. Yoğunlukta işlerimizi nasıl götürdüğümüzü gördünüz. Bugün sizlerle beraber böyle güzel bir olaya şahitlik etmemiz; moral ve motivasyonumuzu çok yükseltiyor. Samiye kızımız, 4 yıldır işitemiyordu. İşitme cihazını savaşta kaybetmişti. Samiye'nin ailesi bize müracaat etti ve bizde finansı sağladık. Elhamdülillah, az önce Samiye kızımızın artık sesimize tepki vermesi bizi son derece mutlu etti. Sizin vasıtanızla bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.
Atila sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:
'İmkan olunca duymayan insanların nasıl duyduğunu ve görmeyen insanın nasıl gördüğüne şahit olduk. Daha önce bir kızımız görme engelliydi. Bir ameliyatla görmesini sağlamıştık. Bugün de bu kızımız işitince mutlu olduk. Samiye, babasının sesini özlediğini söyledi. İnşallah eve gidince babasının da sesini duyacak. Samiye'nin bayramına şahit olmak; bize de bir bayram sevinci yaşattı.'