Terör örgütü PKK/YPG başta olmak üzere katliamcı rejim unsurlarına yönelik Türkiye'nin planladığı büyük harekatın hazırlıkları sürüyor.

Son iki gündür sınır hattının batısındaki İdlib'e ve Barış Pınarı harekat bölgesinin batı ucu olan Tel Abyad cephelerine büyük miktarda askeri sevkiyat yapılıyor.

Dün gece bir saat içerisinde 200'den fazla zırhlı araç hududu geçerek İdlib'e ulaştı. Cephe hattında korunaklı tünel oluşturmaya yarayan hazır beton bloklar da önceki gün tırlarla İdlib'e sevk edilmişti.

Rusya ile imzalanmış Soçi Anlaşması ile belirlenen sınır hattının öbür tarafında binlerce rejim askeri ve İran destekli terörist gruplar bulunuyor. Rusya'nın da hava desteğiyle zaman zaman İdlib'i bombalayan bu gruplar hem sivillerin ölümüne yol açıyor hem de Türkiye'ye yönelik göç baskısının artmasına neden oluyor.

İdlib dışında yoğun sevkiyatın yaşandığı diğer nokta da Tel Abyad cephesi oldu. Barış Pınarı harekat bölgesinde Tel Abyad güneyinde bulunan Ayn İsa beldesi halen PKK/YPG'li teröristlerin kontrolünde bulunuyor. Tel Abyad'ın hemen batısında ise örgütün Kobani ismiyle nitelendirdiği Ayn el-Arab ilçesi var. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun sevkiyatı sonrası ABD terör örgütünün Ayn İsa'ya yoğun tahkimatta bulunduğu belirtiliyor.

Yakında başlaması beklenen harekat için gözler özellikle İdlib ve Tel Abyad ceplerine çevrilmiş durumda. Stratejik M4 karayolunun güneyinde bulunan Ayn İsa alınırsa Fırat batısındaki Cerablus'a komşu Münbiç de kıskaç altına alınmış olacak.

SINIRIN 3'TE 2'Sİ KAPATILACAK

Suriye'ye sevkiyat sürerken yakında başlayacak harekata ilişkin çarpıcı açıklama Türk güvenlik kaynaklarından geldi. Bloomberg'e bilgi veren yetkililer, Suriye kuzeyine gece saatlerinde yüzlerce komandonun sevk edildiğini kaydederken şu sözler ise yeni operasyonun hedefine ilişkin en çarpıcı satırlar oldu: 'Operasyon ile 910 kilometrelik sınırın üçte ikisinden fazlası kapatılmış olacak.' Bu ifade, Fırat Kalkanı ile Barış Pınarı harekat bölgelerinin birleştirileceğini ve Münbiç-Ayn el-Arab-Ayn İsa hattının kesin bir şekilde terörden temizleneceğini gösteriyor. Suriye ile 911 kilometrelik hudut hattının 600 kilometreden fazlası harekatla birlikte temizlenmiş olacak. Hakimiyet alanının güney yönlü genişleyip genişlemeyeceği, Suriye Milli Ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Halep-Rakka hattına inip inmeyeceğini zaman gösterecek. TRThaber.com