MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul İl Teşkilatı tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen İstanbul Mitingi'nde yaptığı konuşmasına, partilileri ve vatandaşları selamlayarak başladı.

Bir hafta sonra yapılacak 16 Nisan anayasa referandumu çerçevesinde konuşmak ve dertleşmek amacıyla Yenikapı'da toplandıklarını belirten Bahçeli, 7 Ağustos Yenikapı ruhunu tekrar canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul'suz olamayacağını ve buna inandıklarını dile getiren Bahçeli, 16 Nisan referandumunun, milli uyanışa, milli huzur ve kucaklaşmaya vesile olmasını, Türkiye'nin kamburlarından kurtulması için bir milat oluşturmasını temenni ettiğini belirtti.

"Bir ve biz olmalıyız"

Bahçeli, ulaşacak özlemler, gerçekleştirilecek hayaller, mutlaka varılacak yüksek ülkülerin olduğunu, bunların da beraber olununca başarılabileceğini ifade ederek, "Birlikte durursak sonuç alırız. Bir ve biz olmalıyız. Dağılmamızı gözleyenlere fırsat veremeyiz. Bölünmemizi dileyenlere göz yumamayız. Bekamızı yıkmaya çalışanlara tepkisiz kalamayız. Çünkü bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez. Türk milleti için yapacaklarımız var, ihmal edilmez. Türkiye için iddialarımız var, ertelenemez. Yemin tutulmak içindir, yemin bağlanmak içindir. Biz yemin ettik mi unutmayız. Bir yemin ettik mi aklımızdan çıkarmayız. Yemin edince, yenilgileri sileriz. Yemin içince, bozguncuları silkeleriz. Türklük yeminimizdir, kardeşlik yeminimizdir, milli beka yeminimizdir, bağımsızlık yeminimizdir. Yeminimizden dönmeyiz, yeminimizi çiğnemeyiz. Çiğnemeye veya çiğnetmeye kalkışanları da yıkar, olmadı biçer, daha olmadı aşar geçeriz." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, konuşmasında İstanbullulara seslenerek, şunları söyledi:

"İstanbul'a soruyorum, öyle bir cevap veriniz ki sesimiz, Bizans'ı zelzele gibi sallayan ecdadımızın duruşu olsun. Her taraftan duyulsun. Bu ülke için, yeminimiz var vazgeçilmez diyoruz. Yanımızda mısınız? Milli yemin ve ülkülerin sancağından tutacak mısınız? Türkiye'nin safında mısınız? Zalimlerin karşısında mısınız? Hangi çılgın bu evetlere kafa tutabilecek? Hangi kudurmuş bu evetlere rağmen tuzak kurabilecek? Hangi zulüm, zillet taraftarı bu evetlerden sonra İstanbul'a yan bakabilecek? Evet diyorsunuz, zaafa sur çekiyorsunuz. Evet diyorsunuz, millete dur zafere buyur diyorsunuz. Evet diyorsunuz, zedelenmiş bekamıza güç aşılıyorsunuz. Evet diyorsunuz, zayıf düşmüş milli bünyeye şuur katıyorsunuz."

"Amaçları tertemiz suyu bulandırmak"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, evet demenin bir adım önde olmak, varım, ayaktayım, yenilmedim mesajı, birim, diriyim, iriyim beyanı olduğunu söyledi.

Elazığ'da, Bursa'da, Kayseri'de, Erzurum'da, Sakarya'da, Ordu'da, Afyonkarahisar'da, Antalya'da da vatandaşların evet iradesini dillendirdiğini ifade eden Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Milletimle gurur duyuyorum. Sizlerle iftihar ediyorum. Bütün vatandaşlarımızla övünüyorum. Evet iradesini her duyduğumda Türkiye'nin önünün açıldığını görüyorum. Şimdi İstanbul evet diye çağlıyor, coşuyor. Bu arada 'MHP nerede?' diye soran bazı aymazlar da görünüyor. 'MHP ne yapıyor?' diye soruşturan bazı ahlaksızlar ortalıkta geziniyor. Gazete köşelerinde kirli kalemleriyle iftira atıyorlar. Ekranlardan zehir gibi hezeyan saçıyorlar. Bre ayarsızlar, bre hayırsızlar MHP milletiyle iç içe meydanlarda, salonlarda, Anadolu'nun bağrında hala anlamıyor musun? MHP, Müslüman Türk milletinin olduğu her zeminde, her köşede. Hala kabullenmiyor musunuz? Bunların gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, akılları var almıyor. Çünkü üç maymunu oynuyorlar. Tezvirat tekeri, nifak dümeni çevirmekle oyalanıyorlar. En iyi yaptıkları çarpıtmak. Mezhepleri karıştırmak, meseleleri saptırmak, amaçları tertemiz suyu bulandırmak."

Bunlara rağmen yola devam ettiklerini, yeminlerinin gereğini yaptıklarını anlatan Bahçeli, "Vatana evet diyoruz, ödleri patlıyor. Bayrağa evet diyoruz öcü görmüş gibi parlıyorlar. Mukaddesatımıza evet diyor, mukadderatımıza sahip çıkıyoruz. Öğütülmüş buğday başakları gibi dağılıyorlar. Şimdi siz söyleyiniz bunların alayını birden korkudan tir tir titrettiniz. 16 Nisan'a hazır mısınız? Sandıkta gücünüzü gösterecek misiniz? Türklüğün bekası için evet diyecek misiniz? İstanbul için evet kararı verecek misiniz? Bu evetlerle kim başa çıkabilir? Bu evetlere hangi çıldırmış kafa tutabilir? Bu evetlere hangi mel'un emel kara çalabilir. Siz evet diyorsunuz, aynen size katılıyor ve inanmışlıkla belirtiyorum ki devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet, Türkiye için evet." ifadelerini kullandı.

"FETÖ darbe teşebbüsünden son anda kurtulduk"

Bahçeli, 10 Ağustos 2014'te ilk kez halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilince sistemin kilitlendiğini, devlet yönetiminin zora girdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Hepsinden mühimi de 15 Temmuz'da bir felaket yaşadık. FETÖ darbe teşebbüsünden son anda kurtulduk. İşgalden son anda yakayı kurtardık. Tekfur artıkları, Bizans yanaşmaları, haçlı devşirmeleri 15 Temmuz'da şanslarını bir kez daha denediler. Çok şükür fiyatı bir dolar olan namussuzlar baltayı sadece taşa değil, kendi kafalarına da vurdular. Türk milleti bayrağının altında toplandı, ihanete göğüs gerdi. Milli ruh ayağa kalktı, işgali defetti, işgalcileri kepazeye çevirdi. PKK'sından FETÖ'süne, IŞİD'inden DHKP-C'sine varıncaya kadar çok sayıda terör örgütü, ülkemizi hedef almıştır. Bunu görüyor, bunu biliyor, bunu yaşıyoruz. İsimlerin farklılığı kimseyi aldatmasın. Bu terör örgütlerinin hepsinin amacı ortaktır, patronları aynıdır, destekleyicileri birdir. Hesap, bin yılda vatanlaştırdığımız ve beraberce yaşadığımız bu topraklardaki varlığımızı sonlandırmaktır. 1071'de Malazgirt'te açtığımız tertemiz sayfa karanlık çevrelerin hala korkulu rüyasıdır. Türk milletinin yaşama iradesi elinden alınmak istenmektedir. Dün denediler başaramadılar, bugünse terör belasıyla bizleri yıldırabileceklerini düşünüyorlar. Yolumuzdan sapacağımızı, beraberliğimizden tavizler koparacaklarını sanıyorlar. Allah'ın izniyle istediklerini alamayacaklar, yine amaçlarına ulaşamayacaklar. Gücümüzün kaynağı Türk milletidir. Güvencemiz İstanbul'un muhteşem duruşudur."

"Milli hesap bir hafta sonra görülecektir"

"Devlete kol kanat gerecek misiniz?", "Vatana destek olacak mısınız?", "Al bayrağımızı hak ettiği zirveye taşıyacak mısınız?" diye soran Bahçeli, kalabalıktan "evet" yanıtını aldı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bebek katiline sahip olmak için 'hayır' diyen Kandil cinayet örgütü, bu 'evet'leri duyduktan sonra 'Sahiden bittik.' diyor, mağaralarının mezar olacağını görüyordur. '16 Nisan'da yüzde 100 evet çıksa da meşruiyeti yoktur.' diyen CHP'nin kayığına binip MHP'nin kıyılarına ok atan, demir parmaklıklardan tutup çamur siyasetine yatan tükenmiş siyaset kaçkınlarına uyku bile artık haramdır. Dünya üzerinde bunlara rahat ve huzur kalmamıştır. Sonları gelmiş, işleri bitmiş, fitnelerinde boğulma vakti yaklaşmıştır. Bir CHP milletvekili, 'evet' diyenleri İzmir'e kadar kovalayıp denize dökmekten bahsetse de bunların alayı 16 Nisan'a kadar kabus görecekler, sonunda sandığın dibine çakılacaklardır. Kaçacak tek yerleri ya Kandil ya da Pensilvanya'dır. Durmasın CHP 'hayır' desin, susmasın PKK 'aman bittik' diye hayır türküsü söylesin. Eli kanlı aydınlıkçılar 'hayır' mayası çalmaya, FETÖ'cü hainler 'hayır'ı savunmaya, DHKP-C, Avrupa ülkeleri 'hayır' propagandasına devam etsinler. Şunun şurasında 16 Nisan'a bir hafta vardır. Milli hesap bir hafta sonra görülecektir. İstanbul bir hafta sonra demokrasi hazımsızlarına dersini verecektir. "

"Haçlı kafilesini 16 Nisan'da mat etmenin vicdani bir sorumluluk"

Bahçeli, 15 Temmuz'da başını kaldıranların tekrar doğrulamaması için 16 Nisan'ın tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli, 15 Temmuz'da piyonlarını kaybeden haçlı kafilesini 16 Nisan'da mat etmenin vicdani bir sorumluluk olduğunu aktararak, "15 Temmuz'da devletin, milletin, cumhuriyetin, Türklüğün ve Türkiye'nin bekasını hedef alanlara, 16 Nisan'da 'evet' diyerek cevap vermek tarihi bir görevimizdir. 16 Nisan'da devletin bekası için 'evet' diyeceğiz, FETÖ'cüleri, PKK'lı canileri, Türk düşmanlarını perişan edeceğiz. 16 Nisan'da milletin bekası için 'evet' diyeceğiz, Pensilvanya'yı kalbinden vuracağız. Türkiye'nin bekası için 'evet' diyeceğiz. 15 Temmuz'un bir daha yaşanması için pusuda bekleyen, fırsat kollayan, planlar yapan mihrakları, tarihin çöplüğüne süpüreceğiz." diye konuştu.

"Bir olmalıyız, hep birlikte Türkiye'yi müdafaa etmeliyiz"

Milli güvenliğe omuz vermek zorunda olunduğunu dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin çevresinde olup bitenlere dikkati çekti.

Suriye ve Irak'ta neler olduğunu örneklerle anlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bebeklere, kimyasal silahlarla saldırıyorlar. Masumlara, kan kusturuyorlar. Mazlumlar, zalimler tarafından vuruluyor. Etrafımızda harcı cinayet, temeli vahşet olan yeni bir dünya kuruluyor. Füzeler, havalarda uçuşuyor. Bombalar, peş peşe patlıyor. Canlar gidiyor, sınırlar değişiyor, ülkeler tuzağa çekiliyor. Yanı başımızda insanlar ölüyor, insanlık can çekişiyor. Unutmayın, Türkiye asıl hedeftir. Bu aziz ve cennet ülke, hunhar niyetlerin, menfur hedeflerin, vandal emellerin ucundadır. Bir olmalıyız, hep birlikte Türkiye'yi müdafaa etmeliyiz. Teslim olamayız, olmayacağız. Taviz veremeyiz, vermeyeceğiz. Başka şansımız yok. Başka gideceğimiz ülke yok. Başka seçeneğimiz yok. Tökezlersek, üzerimize çullanırlar. Düşersek, varlığımızı çürütürler. Devleti güçlü yapmalıyız. Anayasayı hakim kılmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizin ortak paydasında buluşmalıyız. Yeni darbe, kriz, kaos, işgal planlarına karşı tedbir almalıyız. Siyasi kavgalarla geçirecek bir saniyemiz bile yoktur. Kutuplaşma girdabında kaybedecek bir değerimiz yoktur. Sistem tartışmalarıyla, fiili dağınıklıkla varacağımız bir yer de kalmamıştır. Aynı safta namaz kılıp, aynı kıbleye dönüp, aynı milletin evlatları olduğumuzu bilelim. Bilenmiş, bıçkın irademizle Türkiye'ye 'evet' diyelim."

"Türk gençliği bilsin ki her hak onlara meşru ve helaldir"

Bahçeli, tek milletin Türk milleti, tek devletin Türkiye Cumhuriyeti, tek vatanın Türk vatanı, tek bayrağın ay yıldızlı bayrak, tek dilin ise ortak güç olan Türkçe olduğunu belirterek, "Kerkük'te Gökbayrak, Karabağ'da ağıdız. Kaşgar'da gözyaşı, Bosna'da umuduz. Halep'te beklenen, Akmescit'te gözlenen, Ankara'da güçlenen, İstanbul'da gürbüzleşip kardeşlikte kök salan Türk milletiyiz. Kılıçdaroğlu saçmalıyormuş, yalan yanlış konuşuyormuş, anayasayı açıp okumamış, maddeleri merak edip incelememiş, artık bırakalım milletimiz hükmü versin. Sultanahmet'te dilenip Ayasofya'da sadaka veriyorlarmış, sabredip akıbetlerini hep birlikte görelim. Arabanın ardına at koşuyorlarmış, görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler, bunların tuzaklarını da başlarına geçirir." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket üzerinde hesap yapanlar olduğunu, FETÖ'cüler ve iş birlikçilerinin 'hayır çıkarsa şöyle olur, böyle olur havasında' oldukları anlatan Bahçeli, bunlara hesaplaşmanın görevleri arasında yer aldığını ve asla görevden kaçmayacaklarını söyledi.

Bahçeli, bütün bunları önlerine katıp, alayını birden büyük heveslerini teker teker kursaklarına dizip ezip geçeceklerini dile getirerek, "Yalancılar boşuna zorlamasın, 16 Nisan'da gümbür gümbür evet iradesi yükselecek. 'Diktatörlük gelecek' diyorlar. Aslında gelenin huzur, istikrar ve istiklal güvencesi olduğuna kafaları basmıyor. 'Tek adamlık sistemi inşa ediliyor' diyorlar. Halbuki yürütmenin güçlendiğinin, yasamanın etkinleşip üzerindeki baskının kalktığını anlamıyorlar. 'Yargı, bağımsızlığının yanında tarafsız olacak' diyoruz; kabus görüyorlar, saptırıyorlar. 'Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkacak' diyoruz, temsil gücünün artışını hazmedemiyorlar. 'Yan yattı, çamura battı' diyorlar, sonuç alamıyorlar. 'Milletvekili seçilme yaşını 25'ten 18'e indireceğiz' diyoruz; itiraz edip Türk gençliğini yok sayıyorlar. Kardeşlerim söyleyiniz, bu değişikleri kabul ediyor musunuz? 18 yaşındaki kardeşlerimiz vatan nöbeti tutuyor, şehit oluyor. Milleti ve devleti için her zorluğa katlanıyorlar. Milletvekili seçme hakları varken seçilme hakkına neden sahip olmasınlar, niçin bu çok görülür? Türk gençliği bilsin ki her hak onlara meşru ve helaldir." değerlendirmesinde bulundu. AA