Tuğba Polat

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik Mühendislik Bilimleri alanında 2021 TÜBİTAK Ödülüne layık görüldü.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkan sağlamak amacıyla her yıl verilmekte olan Bilim, Özel Hizmet ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde gerçekleştirilen törende, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmalardan sonra 2021 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, Bilim, Özel Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP Ödülü (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP Ödülü'nden (Bilimsel Telif Eser) oluşan 'TÜBA Ödülleri' sahiplerine takdim edildi. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik'e ise Mühendislik Bilimleri alanında 2021 TÜBİTAK Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.

1994 yılında aldığı Cevher Hazırlama/Maden Mühendisliği alanındaki TÜBİTAK teşvik ödülü alan ve alanında bugüne kadar ikinci kez başkasına verilmeyen ve Cevher hazırlama ve kolloid kimyası alanında flotasyon, adsorpsiyon, ürün geliştirme konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Bilim Ödülüne, layık görülen Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik aldığı TÜBİTAK Bilim Ödülü, ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına veriliyor