Seyfullah POLAT/ Şanlıurfa Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen 'Çalışan ve Üreten Gençler Projesi' istihdam atağı kapsamında Karaköprü Belediyesinin kentte kazandıracağı fabrikanın yapımında sona gelindi. Ayakkabı üretimi sektörüne hizmet edecek olan ve yüzlerce genç için istihdam kapısı olacak fabrikanın inşaat çalışmaları sona ererken, iç dekorasyon ve çevre düzenlemesinin ardından hizmete girecek.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli fabrikadaki çalışmaları incelerken, yüklenici firmadan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Baydilli, fabrikanın bir an önce müteşebbise teslim edilip faaliyete başlaması için son çalışmaların da kısa sürede tamamlanmasını için talimat verdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği ve belediyelerin ortaklığında güzel bir istihdam atağı başlatıldığını ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, şehre kazandırılacak fabrikalar ile birlikte kendilerine iş talebinde bulunan gençleri buralara yerleştireceklerini söyledi.
Şanlıurfa 20 yaş ortalamasıyla Türkiye'nin en genç şehri olarak dikkat çektiğini söyleyen Başkan Baydilli , "Bu genç ve dinamik nüfusa istihdam oluşturmak için güzel bir fabrika girişimi başlatıldı ve biz de Karaköprü Belediyesi olarak Organize Sanayi bölgemizde bir tane fabrika inşa edip şehrimize kazandırdık. Fabrikamız tamamlandı ve küçük çalışmaların ardından burayı işletecek olan müteşebbise teslim edeceğiz. Daha sonra fabrikamızın açılışını gerçekleştirip iş talebinde bulunan çok sayıda gencimizi İnşallah burada istihdam edeceğiz" dedi
Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Baydilli, gençlerin istihdamı için çok önemli bir proje olduğunu Fabrikanın kentte ve gençlere hayırlı olmasın temenni etti
Karaköprü Belediyesinin Organize Sanayi bölgesinde yaptığı fabrika işletecek müteşebbise teslim edildikten kısa bir süre sonra hizmete açılacak.