Yüksel Polat

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği tarafından organize edilen ' Yerel Medya Buluşmaları' Şanlıurfa'ya gelen Medya Derneği Başkanı, Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş gazetemizi ziyaretinde yaptığı açıklamada yerel basının her zaman önemini koruyacağını, hatta önemini daha da arttırdığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği tarafından Çarşamba günü organize edilen ' Yerel Medya Buluşmaları' toplantısında Moderatör ve konuşmacı olarak Şanlıurfa'ya gelen Medya Derneği Başkanı, Gazeteci- Yazar Ekrem Kızıltaş beraberinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Erdoğan ve Daily Sabah Editörleri ile birlikte Şanlıurfa'da faaliyette bulunan bazı basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Bir şehrin sorunlarını en iyi yere gazeteciler bilir

Ziyaret kapsamında Gazetemize beraberinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Erdoğan ile ziyarette bulunarak gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ile bir araya gelen Ekrem Kızıltaş yaptığı açıklamada; Gazetecilik bir çok yönüyle ağır sorumluluk gerektiren bir meslektir ve ağır bir sorumluluk gerektirir. Dijital çağ ile birlikte herkesin habere anında ulaşabildiği ve özellikle sosyal medya üzerinden bunu kitlelere anında ulaştırabildiği bir zamanda maalesef yalan ve yönlendirici haberlerde artmıştır. Dolayısı ile doğru ve özgün haber yapan gazetecilerin önemi ve kıymeti aslında günümüzde daha da artmıştır. Bunun yanı sıra Dijital dönüşümün yerel medyayı ortandan kaldıracağı veya değerini düşüreceği iddiaların da katılmıyorum. Bilakis bu değişim yerel basının önemini daha da artırmıştır. Çünkü; bir şehirden seçilen siyasetçi, bir şehirde yaşayan girişimci önce kendi şehrine kendisini anlatmak zorundadır. Bir şehrin değerlerini, sorunlarını ve çözüm yollarını en iyi yerel gazeteciler bilir ve dile getirir. Bundan dolayı yerel medya bir şehir için önemli bir görev ifa eder' dedi.

Şanlıurfa'ya ilişkin gözlemlerini de de aktaran Ekrem Kızıltaş Şanlıurfa'nın önemli aşamalar kaydettiğini belirterek; Genç nüfusu, kadim kültürü ve GAP'ın Başkenti olması hesabıyla Şanlıurfa gelecek vaat eden bir şehir' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ise Gazeteci- Yazar Ekrem Kızıltaş ile yıllar öncesinde Milli Gazete de beraber çalıştıklarını belirterek; O yıllardan bu tarafa süregelen bir dostluğumuz, abi kardeş hukukumuz var. Kendisin Şanlıurfa'da ve gazetemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk' dedi.