Faruk DEVECİ/ Ramazan ayında vatandaşlarla iftar programlarında buluşan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya bu kez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
İftar yemeğinin ardından muhtarları halk odasında ağırlayan Başkan Yalçınkaya, muhtarların talep ve önerilerini dinledi. İlçede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Yalçınkaya özellikle ekonomik kalkınma ve istihdam atağı için Organize Sanayi Bölgesinin şart olduğunu vurguladı.

'SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ'
İlçede çok önemli projelerin hayata geçirildiğini aktaran Başkan Yalçınkaya, 'İlçemizdeki sorunları ve çözüm yollarını çok iyi biliyoruz. Canla başla gece-gündüz demeden buranın sorunlarını aşmaya çalışıyoruz. İnşallah Allah'ın yardımıyla çok büyük mesafeler aldık. 3 yıl geçti son 2 yılda tarihi işler yaptık. Ana yolu yaptık, doğalgaz ve içme suyumuza kavuştuk. Köylerle ilgili bizim yapabileceğimiz işlerin yüzde seksenini bitirdik. Kalan köyleri ve inşallah önümüzdeki günlerde bitireceğiz' diye konuştu.

'İLÇEMİZE OSB'Yİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ'
Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi için Ankara'da temasların sürdüğünü dile getiren Başkan Yalçınkaya, 'Bütün gayemiz Akçakale'nin huzurlu ve mutlu bir şekilde yarınlara ulaşmasıdır. Memleketimizin birliğe beraberliğe huzura ihtiyacı var. İlerleyen dönemlerde Suriye'deki savaş sona ererse Akçakale inşallah bambaşka bir Akçakale olacak. En büyük emelimiz ve hedefimiz şu an ilçemize bir Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak. Vekilimiz Ankara'da bunu takip ediyor bizlerde ediyoruz. Organize sanayi ayağa kalkarsa bu kapı tekrar canlanırsa buranın şekli tamamen değişir. Bu gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah güzel şeyler olacak. Dayanışma içerisinde birbirimize sarılmaya, birbirimize destek olmaya devam edeceğiz. Allah yardımcımız olsun her şey gönlünüzce olsun çoluk çocuğunuzla birlikte sizlere nice ramazanlar diliyoruz' birlik ve beraberlik mesajı verdi.