Tuğba POLAT/ Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi konferans salonunda yapılan etkinliğe; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Tarım İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Müdürü Hasan Kılıç, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Dr. Nusret Mutlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Abdullah Melik, dekanlar, kamu kurumları yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, çiftçiler, 2002 Vakıflar İlkokulu öğrencileri ve üniversite öğrencileri katıldı.


ARTIK TEMEL STRATEJİLER PETROL YERİNE TARIM ÜZERİNE KURULACAK
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara hitap eden Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Türkiye'nin gıda temininde dünyada stratejik konumunda bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu yüzden tarım politikalarının doğru yapılması gerekmektedir. Ülkelerin mutlaka bir tarım politikaları olmalıdır. Bundan sonraki süreçte ülkelerin temel stratejileri petrol değil tarım olacaktır. İleriki zaman dilimlerinde tarım her zaman önde olacak. Bu yüzden tarıma çok ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bunun yanında eğitimli kalifiye Ziraat Mühendisleri yetiştirmemiz gerekiyor. Bunları yaptığımız zaman başarıya ulaşacağız. Bu özel güne beni buraya davet eden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ve Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen'e çok teşekkür ediyor, tarım öğretiminin 177. yılını kutluyorum" diyerek Tarım ve Gıdada Güncel Gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.
Programda, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ve Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdullah Melik tarafından günün önem ve anlamına binaen Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım'a plaket takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.