Haber Merkezi / Vatandaşlardan gelen talepleri bir bir yerine getiren Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, yaz mevsiminde olduğu gibi kış aylarında da yüzmek isteyenlerin hayalini gerçekleştiriyor. Başkan Ekinci'nin talebiyle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgisini gören ve çocuklara yüzme eğitimlerinin de verildiği Viranşehir Belediyesi'ne bağlı Spor Kompleksi'nde bulunan Kapalı Yüzme Havuzu, yapılan bakım çalışmalarının ardından kış mevsimine de hazır hale getirildi. Vatandaşların kışın da yüzme keyfi yaşayacağı yüzme havuzunda yüzücülerin soğuktan etkilenmemesi için TSE standartlarında yalıtım ve ısıtması sağlanan havuz, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak. Her yıl yaz aylarında büyük rağbetin gördüğü havuzun, kış aylarında da büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel ve Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, açılışa hazırlanan Kapalı Yüzme Havuzunda incelemelerde bulundu. Yetkililerden havuzdaki çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Çengel, hem bölgeye hem de ilçeye böyle bir tesis kazandırılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bu havuzun bir özelliği kışın da faaliyet gösteriyor olması olacak. 32 derece su sıcaklığı ile vatandaşlarımıza hizmet verecek. Gerçekten güzel bir hizmet olacak, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, Viranşehir'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bunun mutluluğu içerisinde olduklarını vurgulayarak, "İlçemize 2019 yılında doğalgazın gelmesi ile birlikte ısıtma maliyetlerinin ekonomik olması nedeniyle, biz de havuzumuzu 2023 yılı itibariyle sıcak suya açtık. Artık kışın da açık olacak bir yüzme havuzumuz var. Suyu 31-32 derece standartlarında tutuyoruz. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' sloganıyla herkesi Viranşehir Belediyesi yüzme havuzuna bekliyoruz" şeklinde konuştu.