Faruk Deveci

Tüm dünyanın ilgisini çeken Göbeklitepe, Uluslararası organizasyonlarda boy göstermeye devam ediyor. Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş'nin girişimleri ile Göbeklitepe Steli bu sefer Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupasında sergilenmek üzere yola çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından '2019 Göbeklitepe Yılı' ilan edilmesinin ardından ulusal ve uluslararası alanda tanınırlılğı hızla artan Göbeklitepe Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.'nin bir çok başarılı organizasyonu ile tanınırlığını artırmaya devam ediyor. Şanlıurfa'nın turizm değerlerinin bilinirliğini artırmak için bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok önemli faaliyette bulunan Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş, Göbeklitepe'yi Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupasında sergilemeye hazırlanıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 2018'de kaydedilen Göbeklitepe'yi temsilen, T formlu P18 dikilitaşının 1/2 oranında küçültülmüş kopyası, 4 yılda bir düzenlenen Dünya kupasında Katar'ın en önemli merkezlerinden biri olan Katara'da sergilenecek. Daha önce BM bahçesinde sergilenen T Formlu P18 Steli Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapacak Katar'da sergilenecek.

Dünya Kupası sporseverlerin bir araya geldiği Dünya'nın en büyük spor organizasyonu olan ve 7 kıtadan 32 ülkenin katılacağı Dünya kupası bu yıl Kasım ayında başlayacak. FIFA'nın açıkladığı rakamlara göre 2018 yılında Rusya'da düzenlenen Dünya kupası 12 stadyumda toplam 2.857.241 biletli kişi tarafından izlenmiş, dünya genelinde TV ve internet platformlarında yaklaşık 3,5 Milyar seyirci tarafından takip edilmiştir. Dünya'nın her yerinden futbol severlerin bir araya geldiği Dünya Kupasında Göbeklitepe'nin tanıtılması son yıllarda özellikle bütün arkeoloji dünyasının gözünün çevrildiği Şanlıurfa turizmi için yapılan en önemli katkılardan biri olacaktır.