İLKHA/ Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde özel bir düğün salonunda Diyanet-Sen tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi.
Diyanet-Sen Şanlıurfa il temsilciliği tarafından düzenlenen programa Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, merkez ilçe müftüleri, Kur'an Kursu hocaları, imamlar ve müezzinler katıldı.
Programda konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, camilerin Allah'u Teâlâ'nın mülkiyetini ve saltanatını temsil ettiğini belirterek camilere sahip çıkmanın önemine değindi.
Daha sonra Diyanet Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, konuşmasında din görevlilerinin ve camilerin önemine değindi.
Gündüz, bu yılki temanın Mevlid-i Nebi Haftası ile aynı günlere denk gelmesi münasebeti ile "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirlendiğini söyledi.
Medya ve sosyal medyada asılsız, iftira dolu, art niyetli haberler ve paylaşımların yapıldığını ifade eden Gündüz, bygibi durumların milletin geleceğine yönelik yapacakları hizmetlerden alıkoyamayacağını belirtti.

"Kürsünün hakkını veren bütün kardeşlerimin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum"
Din görevlilerinin sadece camilerde değil hayatın her alanında faaliyet gösterdiğini belirten Gündüz, "Din görevlileri doğum, sünnet, nişan, nikâh, düğün, yeni doğan çocuklara isim koyma, asker uğurlama hem de kötü günde hastalık, ölüm ve cenaze işlemleri ve benzeri insanların yanında olmaktadırlar. Din görevlilerinin hizmet alanı yalnızca camiler değil hastaneler, cezaevleri, çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları, huzurevlerini de ve benzeri kapsamaktadır. Bu vesileyle ülkemizde metropol şehrinden mezrasına, ilinden ilçesine, yeryüzünün en uzak noktasında görev yapan din gönüllüsü kardeşlerime kadar mescit ve camilerde din hizmetlerinin en güzel şekilde yapılması için fedakarca çalışan, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün kardeşlerimin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hak'tan rahmet niyaz ediyorum." diye konuştu.


"Din görevlilerimiz şerefli hizmetleriyle Peygamberimizin varisleri olmuşlardır"
Camilerin Allah katında en sevimli ve kutsal mekânlar olduğuna dikkat çeken Gündüz, "Camiler, bulundukları yörenin sosyal hizmetlerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan bir kandil gibidirler. Kutsal camilerimiz kadar bu camilerde görev yapan insanlar da önemlidir çünkü toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşamasına, toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakârlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hikmet dolu sözleri, dinlendirici hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan ve görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden din görevlilerimiz, bu şerefli hizmetleriyle Peygamberimizin varisleri olmuşlardır." dedi.


"İtibar suikastları milletimize yapacağımız hizmetlerden bizleri alıkoymayacaktır"
Diyanet Teşkilatı hakkında yayılan asılsız haberlere de değinen Gündüz, "Medya ve sosyal medyada imamlarımız ve müezzin kayyumlarımız ilgili asılsız, iftira dolu, art niyetli haberler ve paylaşımların yapıldığını bu milletin değerlerine yabancı çevrelerce üretilen yanlış bilgi ve mesnetsiz yorumlar üzerinden bir algı yönetimi ve itibar suikastı yapılmaya çalışıldığını da görüyoruz. Bilinmelidir ki bu gibi durumlar, milletimizin geleceğine yönelik yapacağımız hizmetlerden bizleri alıkoyamayacaktır. Çünkü biz hizmetlerimizi imani bir mükellefiyetle yapıyoruz. Anayasal bir görev olarak yapıyoruz. İnsanî bir sorumluluk duygusuyla yapıyoruz. Yapıcı, yararlı ve ufuk açıcı eleştirileri kimden gelirse gelsin her zaman önemsediklerini ve dikkate aldıklarını ancak, milletimizin dinî ve sosyal hayatına, insanlığın huzur ve geleceğine hizmet eden teşkilatımızın mesnetsiz ithamlarla yıpratılmaya çalışılmasını asla kabul edilebilir bir tutum değildir." şeklinde konuştu.