Haber Merkezi / İlçede otopark sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Siverek Belediyesi, mevcut otoparkların yanı sıra yeni otopark alanlarının yapımına başladı.
Daha önce Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Gülabibey Mahallesi'ndeki meydanı hazırlayan ekipler, alanı betonlayarak otopark olarak sürücülerin hizmetine sunuyor.
Halk arasında ot pazarı olarak bilinen bölgenin Siverek Belediyesi tarafından istimlak edildiğini belirten Fen İşleri Müdürü Abdulkadir Canalır, çalışmanın tamamlandığını aktardı.
Kentteki otopark sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla yürütülen çalışmaların sürdüğünü dile getiren Canalır, 'Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'ın otopark sayısının arttırılmasına yönelik talimatının ardından çalışmalarımızı hızlandırdık. Özellikle trafik yoğunluğu yaşanan ve sürücülerin park ettiği bölgeleri tespit ederek o yönde çalışma yaptık. Gülabibey Mahallesi'ndeki alanda yapılan çalışmanın ardından hızlıca betonlayarak 150 araç kapasiteli alanı hazırlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.' dedi.
Daha önce atıl durumda bulunan alanın otoparka çevrilmesinden memnun olduğunu belirten esnaf Mahmut Sonbayram, şunları kaydetti: 'Otopark alanı dana önce atıl durumdaydı, belediyemiz bu alanı düzenleyerek otopark olarak hizmete açması güzel oldu. Bölgede ve genelde otopark ihtiyacı zaten vardı vatandaşlarımız araçlarını güzel bir şekilde park edip işlerine ve evlerine daha rahat bir şekilde gidebilecektir. Böyle güzel hizmetler yapmak güzeldir. Başta Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak olmak üzere çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' dedi.