İLKHA/ Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen siyer yarışmasının kayıtları devam ediyor.
Her yıl olduğu gibi bu sene de Peygamber Sevdalıları Vakfı, Türkiye geneli Siyer Yarışması düzenliyor. "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla 13 Şubat'ta yapılacak olan Siyer Yarışması için 7 Ekim itibariyle başvurular başladı.
12 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan yarışmada, dereceye girenlere umre ile çok sayıda ödül verilecek. Dört kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın başvuruları 22 Ocak 2023'te sona erecek.
Kaybedeni olmayan Siyer Yarışmasına herkesi davet eden Şanlıurfalılar, Hazreti Muhammed'in hayatından örnek alınacak birçok davranışın olduğunu söyledi.
Hayatta huzur ve maneviyatın olması için Hazreti Muhammed'in hayatının nakşedilmesi gerektiğinin altını çizen Şanlıurfalılar, Peygamber Efendimizin örnek alındığında insanlığın huzur bulacağını dile getirdiler.
Siyer Yarışmasına yoğun ilgi gösteren Şanlıurfalılar, kaybedeni olmayan sınavla ilgili konuştular.

"Son 2 hafta daha kayıtlarımız artmaya başladı"
Siyer Yarışmasının kayıtlarının artmaya başladığını belirten Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Haliliye İlçe Temsilcisi İsmail Kuşuçar, "Bu yıl 7 Ekim itibariyle siyer yarışmasının kayıtlarını başlattık. Bu süre içerisinde 70 tane okul dolaştık. Okullara afiş ve broşür dağıtma faaliyetlerinde bulunuyoruz. Okul idaresi ve öğretmen arkadaşlar bizlere yardımcı olmaktadır. Öğrenci ve velilerimizden çok güzel dönüşler alıyoruz. Özellikle son 2 hafta daha kayıtlarımız artmaya başladı. 5 ayrı noktada kitap temin noktaları oluşturduk. Siyer Yarışması kitabını sesli bir şekilde yayınlayan Radyo Urfa'ya teşekkür ediyoruz. Sınava girecek yarışmacılar hafta içi ve hafta sonu Siyer Yarışması kitabına sesli olarak dinleyebiliyor. Amacımız Peygamber Efendimizin ahlakını yaymak ve Muhammed'i bir gençlik yetiştirmektir. Hediyeler her ne kadar gençler için önemli olsa da gençlerimiz bu kitapları okuyarak Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyor. O'nun ahlakıyla ahlaklanıyor." dedi.


"Urfa'yı birinciliğe taşımak istiyoruz"
Herkesin Siyer Yarışmasında bir katkı sunmasını isteyen Kuşuçar, "Ailelerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz bu konuda gerçekten çok güzel bir şekilde ilgi gösteriyorlar. Ailelerin muhafazakâr olmasının da bir etkisi vardır. Bütün velilere, öğretmenlere ve okul müdürlerine sesleniyorum. Herkesin bu çorbada bir tuzu olsun. Velilerimiz çocuklarına öğretmen arkadaşlarımız ise öğrencilerine bilgilendirme yaparlar ve gönüllü bir şekilde çalışırlarsa daha da güzel bir katılım olur. Urfa'yı birinciliğe taşımak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenip ödül kazanmak çok güzel bir duygu"
Beşinci sınıftan beri Siyer Yarışmasına katılım sağladığını ifade eden Muhammed Sait Kurtoğlu, "Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmek için yarışmaya girmeliyiz. Beşinci sınıftan beri bu yarışmaya katılmaktayım. Bisiklet ve tablet gibi ödüller kazandım. Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenip ödül kazanmak çok güzel bir duygudur. Kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Kaybedeni olmayan bir yarışma olduğu için herkes katılabilir. Hazreti Muhammed'in hayatından kendi hayatımıza uygulayabileceğimiz birçok şey var. Efendimizin savaş ahlakı ve eşleri arasındaki ilişkileri öğrenip hayatımıza nakşetmemiz gerekir. Bunları hayatımıza nakşetmeliyiz ki günlük hayatımızda huzur ve maneviyat bulabilelim. Yediden yetmişe herkes bu yarışmaya katılabilir." şeklinde konuştu.

"Önceliğimiz kitabı okuyup hayatımıza yaşatmaktır"
Hazreti Muhammed'in hayatının öğrenilerek günümüzdeki sorun sıkıntıların çözülebileceğine dikkat çeken Süleyman Özdemir, "Siyer Yarışmasına dördüncü kategoriden katılmaktayım. Allah Resulü'nün hayatını öğrenmek için bu yarışmaya katılıyoruz. Siyer Yarışmasında önceliğimiz ödüller değil; kitabı okuyup hayatımıza yaşatmaktır. Tüm ailemize, arkadaşlarımıza ve çevremize bu yarışmayı tanıtmalıyız. Herkesin okuyup bilinçlenmesi gerekir. Bu konuda çalışmaların daha da yoğunlaşmasını istiyoruz. Günümüze baktığımızda gençlik berbat bir durumdadır. Peygamberimizin hayatını öğrenerek bu durumu düzeltebiliriz. Allah Resulü'nün hayatını öğrenerek daha sağlıklı bir yaşama kavuşabiliriz. Yıllarca bu yarışmayı düzenlediği için Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum. Bilinçli bir neslin yetişmesine öncülük ediyorlar. Asıl hediyemizi Allah'tan beklemeliyiz O'nun rızasını kazanmalıyız. Yarışmadan umre ödülünü kazanmam güzel olurdu. Yarışmaya kitabı okuyarak hazırlanıyorum. Onunla birlikte internette siyer içerikli videolar izliyorum." diye konuştu.

"O'nu örnek almadıkça huzur bulmaz"
Hedefinin, Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenmek ve Allah katında büyük bir değere sahip olmak olduğunu dile getiren Muhammed Faruk Ünel, "Siyer Yarışması çok faydalı ve bilgi vericidir. Peygamber Efendimiz hakkında bilgiler veriyor. 'O'nu örnek almadıkça huzur bulmaz' sözünün tam manasıyla yerine getirilen bir sınavdır. Kaybedeni olmayan bir sınavdır. Bu yarışmaya önce kendim sonra akrabalarımın, okuldaki arkadaşlarımın ve tüm çevremin katılmasını istiyorum. Hedefim bilgisayar kazanmak ve birinci olmaktır. Hedefim sadece ödül kazanmak değil Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve Allah katında büyük bir değere sahip olmaktır. Sınava girmeden önce ya küçük bir özet çıkarıyorum ya da sınavda çıkabilecek yerlerin altını çiziyorum ki unutmayayım. " dedi.

"Önemli olan yerlerin altını çiziyorum"
Bütün çocukların Siyer Yarışmasına kayıt yapmasını tavsiye eden Mustafa Marışmak, "Siyer Yarışmasına kaydoldum. Bütün çocukların Siyer Yarışmasına kaydolmasını tavsiye ediyorum. Kitabı evde 1-2 sayfa da olsa okuyorum. Önemli olan yerlerin altını çiziyorum. Tüm kardeşlerimi bu yarışmaya girmeye davet ediyorum. " ifadelerini kullandı.