Abdurahman Deniz UĞURLU/ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesi ile ilgili yaptığı açıklamada sosyal konut projesine başvuru sayısının 224 bine ulaştığını açıkladı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde ilk kez tek seferde 250 bin konut yapılacak. Toplam konut sayısı 500 bine ulaşacak. 100 bin alt yapılı arsa ile konut yapma imkânı sağlanacak ve 10 bin sanayi sitesi kurulacak.
Sosyal Konut Projesinden gençler, emekliler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler faydalanacak.
Yerel ve yatay mimari ile yapılacak evler 5 katı geçemeyecek. Evler yapılırken sıfır atık uyumlu, iklim dostu malzemeler kullanılacak.
Projeye başvuru şartları
-TC vatandaşı olmak, projenin yapılacağı il nüfusuna en az bir yıl kayıtlı olması, kendileri eşleri ve çocukları üzerinde T.C sınırlarında tapuda kayıtlı konutların bulunmaması, TOKİ'den daha önce ev sahibi olmaması, İstanbul için aylık hane halkının gelirinin en fazla net 18 bin, yurt genelinde 16 bin TL olması, bir hane halkı adına tek başvuru yapılması ve 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir.

TOKİ Şanlıurfa'da 6 bin konut yapacak
TOKİ, Şanlıurfa'da 6 farklı proje inşa edecek. Ceylanpınar'da 130, Birecik, Bozova ve Viranşehir'de 500, Eyyübiye'de 1256, Maşuk'ta 3114 konut yapılacak.