Haber Merkezi / Gerçekleştirilen toplantıya, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Başkan Yardımcısı Mehmet Yetim, Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Karakuş, Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Şanlıurfa GAP Havalimanı Müdür Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Türk Hava Yolları (THY) Şanlıurfa Satış Müdürü Hasan Malik Aydıner, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçi, ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Ömer Ağ, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, Şanlıurfa Turizm A.Ş. Genel Müdür Mehmet Uncu, Kent Konseyi Yürütüme Kurulu Üyesi Gürkan Billurcu. Turizm Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alataş, ile birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcisi katıldı.
Şanlıurfa'da uçuşların neden istenilen düzeyde olmadığının değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda seferlerde yaşanılan en büyük sıkıntının Şanlıurfa'ya gelmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin uçuşlarda direkt Şanlıurfa'yı değil de komşu kentleri tercih etmesi ile Viranşehir'deki vatandaşın Mardin'i, Birecik ve Halfeti'deki vatandaşın Gaziantep'i ve Siverek'teki vatandaşın Diyarbakır'ı tercih ettiği ifade edildi.
Uçak seferleri ile ilgili değerlendirmeyi toplantıya katılanlar adına Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ.Halil Peltek gerçekleştirdi. Başkan Peltek açıklamasında şunları kaydetti: 'Uçak sefer sayıları çok şükür yükseldi. Uçak seferlerimiz her ne kadar yükselse de ancak doluluk oranı istediğimiz ölçüde değil. Artık geçmişten gelen alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakmalıyız. Şanlıurfalı değerli hemşerilerim, geçmiş zamanda çevre illerden yolculuk yapmak üzere 50 lira ucuz diye gidip oralardan yapardı. İstihdamla ilgili nasıl seferberlik yaptıysak şimdi turizmle ilgili seferberlik yapmamız lazım. Artık şapkamızı önümüze indirmemiz lazım. Şehrimizi düşünmemiz lazım. Bizim paramız şehrimizde kalsın. Artık her alanda şehrimizi düşünmemiz gerekiyor. Hep birlikte el ele verirsek, hemşerilerimizle birlikte hareket edersek, Urfa'mızın geleceğini ekonomik anlamda daha iyi noktaya taşıyabiliriz.
Gelişen illerin turizmi bizden iyi değil. Geçmişi tarihi bizden fazla değil. Üretim, tarım potansiyeli bizden fazla değil. Değerli hemşerilerim artık birlikte ortak akıl kullanmamız lazım. Bütün STK'larla birlikte analiz ve istişare ederek hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. STK'larla, belediyeyle, basınla, tüm Kamu kurum ve kuruluşlarıyla Urfa'nın kalkınması için bir zincir oluşturmamız lazım. Zincirden bir halka koparsa bütün zincir dağılır. Artık bunları hep birlikte yapmamız gerekiyor' dedi.