Haber Merkezi / Vali Abdullah Erin ile World Vision International Türkiye Temsilcisi Cenk Kalfaoğlu'nun imzaladığı protokole göre, World Vision Türkiye Temsilciliğinin finanse edeceği proje ile Barış Pınarı Bölgesinde içme suyu şebekesi rehabilitasyonu ile bir hastane ve iki sağlık ocağının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.
Barış Pınarı Bölgesinde birçok dernek ve sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yaptıklarını belirten Vali Abdullah Erin, dün de Pakistanlı yardım kuruluşu tarafından onarımı tamamlanan iki okulun açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, 'Ancak bu proje, içme suyu, kanalizasyon ve diğer yönleriyle oldukça önemli. Şu ana kadar sağlanan fonlarla önemli çalışmalar yaptık. Ancak bu büyüklükte bir bütçe ile ilk kez çalışma yapılacak.' diyerek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
World Vision Türkiye Temsilcisi Cenk Kalfaoğlu ise Barış Pınarı Bölgesindeki Telabyad'a giderek yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini ifade ederek, 'Valilik olarak sizlerin bizlere verdiği destek çok önemli. Biz de elimizden geldiği kadar teknik kapasitemizi kullanarak söz verdiğimiz ve daha sonra yapacağımız hizmetler için umutluyuz. Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için tekrar teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.
Daha önce Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik farklı destek faaliyetleri yürüten World Vision Türkiye Temsilciliği, imzalanan protokol ile ilk kez Barış Pınarı Bölgesinde bizzat faaliyet yürütecek. Öncelikle okul ve hastanelere kesintisiz içme suyu sağlamayı hedefleyen proje kapsamında, hanelere temiz ve sağlıklı içme suyu temini için de çalışmalar yapılacak.
1 Ekim 2021 tarihinden itibaren başlayacak ve 24 ayda tamamlanması öngörülen proje kapsamında, Telabyad'daki bir hastane ile iki sağlık merkezinin sağlık sistemlerine entegrasyonu ve iyileştirme faaliyetleri de yürütülecek.