AA / Terör mağduru Surlu aileler için düzenlenen yardım kampanyasına, "Kusura bakmayın babam 4 aydır çalışmıyor" notuyla 1 lira bağışlayan 11 yaşındaki Siverekli Ebru Keskiner'e İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İYİLİKDER) burs vermeye başladı.
Şehit Öğretmen Cuma İbiş Ortaokulu 1. sınıf öğrencisi Keskiner, "Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları" tarafından terör mağduru Surlu aileler için başlatılan yardım kampanyasına sembolik ve bir o kadar da anlamlı bağışta bulundu. Kampanya kapsamında gönderdiği zarfın içerisine 1 lira ve "Kusura bakmayın babam 4 aydır çalışmıyor" notunu bırakan Keskiner, Türkiye'nin kalbine taht kurdu.
Okul idaresi tarafından ayın öğrencisi seçilen Keskiner'i, yardım kuruluşu İYİLİKDER üyeleri okulunda ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.
"Küçük kızımız yaptığı iyilik hareketiyle hepimize bir ders vermiş oldu"
Derneğin Şanlıurfa Temsilcisi Feridun Polat, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ebru'nun çok önemli bir çalışmaya imza attığını belirterek, "Küçük kızımız yaptığı iyilik hareketiyle hepimize bir ders vermiş oldu. Biz de buna kayıtsız kalamadık, bu anlamda Ebru'nun eğitimine burs desteği vererek katkı sunmak istedik. Ayrıca ailesinin ihtiyacının karşılaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Ebru Keskiner ise öğretmen olmak istediğini ifade ederek, "Okula kadar gelerek beni ziyaret eden büyüklerime teşekkür ederim. Bana verilecek eğitim bursunun hakkını verip derslerime daha sıkı çalışacağım" şeklinde konuştu.
Öte yandan yurt genelinde birçok vatandaş aileye ulaşmaya çalışırken, Siverek Kaymakamı Vural Karagül de aileye çeşitli yardımlarda bulundu.