Tuğba POLAT / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet tesislerinde düzenlenen Gençlik festivali, yoğun katılıma sahne oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Vekili Abdullah Abit Öztoprak, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Agbuğa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik, Eyyübiye Belediyesi Kızlar Halk Oyunları Gösterisi ile başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde düzenlediği Kültür ve Sanat Yarışmasında birinci olan Abdülkadir Acar, Monaroza, Feride Şule Ayhan ise Abdülhamit Han şiirini seslendirdi.

HEDEFİMİZ, BU ŞEHİRDE YAŞAYAN TÜM GENÇLERİMİZE ULAŞMAK
Programda katılımcılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Gençlerimizin hizmetine sunduğumuz gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları ile bugüne kadar 120 bin evladımıza ulaştık. Hedefimiz bu şehirde yaşayan tüm gençlerimize ulaşarak onların hayatlarına dokunmak. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sağlıklı bireyler olarak yarınlara emin adımlarla hazırlanmalarına destek olmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

GENÇLERİMİZE GÜZEL BİR GELECEK BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Genç sporcuları desteklenmeye devam ettiklerini ve verdikleri emeğin karşılığını almaya başladıklarını aktaran Beyazgül, 'Gençlerimizi geleceğe hazırlamak adına bütün branşları burada sergiledik. O gençlerimizin gelip burada bunları görmesini, sonra da kendileri ile ilgili branşlarda onlarında talepte bulunması için bir gösteri, bir alan hazırladık. Gençlerimizi zihnen, fikren ve bedenen geleceğe hazırlıyoruz. Allah'ın izni ile bizler gece gündüz çalışarak geleceğimizi gençlere güzel bir şekilde emanet etmek istiyoruz. Onlar da yarın bu makamlara geldikleri zaman ülkemizin şanını yüceltmeye devam edecekler' diyerek gençlerin geleceğin teminatı olduğunu vurguladı.

BÜTÜN KURUMLARIMIZLA GÜÇ BİRLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Sportif aktivitelerin gençleri kötü alışkanlıklardan koruduğuna değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Bayrağını, vatanını, devletini ve milletini seven, ülkesine yararlı bir gençliğin önemini gayet iyi biliyoruz. Onların bu değerlere bağlı bir şekilde yetişmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bugün Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizin merkezlerinde yetişen genç sporcularımız ulusal ve uluslararası turnuvalarda dereceler ve şampiyonluklar elde ediyor. Bu vesileyle gençlerimizi turnuvalara hazırlayan kıymetli eğitmenlerimizi de tebrik etmek istiyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı tekrar kutluyorum, tebrik ediyorum. Gençlerimizin daha ileriye götürme konusunda bütün kurumlarımızla halkımızla el ele vermeye devam edeceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.

ÜLKEMİZİN HER DAİM GENÇLERİMİZİN ENERJİSİNE İHTİYACI VAR
Şanlıurfa Vali Vekili Abdullah Abit Öztoprak, Gençlere seslenerek 'Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen sorumluluğumuzdur. Bilim ve teknolojide yaşanan gelişimi yakalamak için ülkemizin gençlerimizin enerjisine ihtiyacı vardır' ifadelerine yer verdi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, ise konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağanı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın öneminin gençler tarafından benimsenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri alanda kurulan spor branşlarını gezdi. Gençlerin yoğun sevgisi ile karşılanan Başkan Beyazgül, gençlerle masa tenisi, voleybol oynayıp dart atışları yaptı.