Abdurahman Deniz UĞURLU / Düzenlenen tanıtım günlerinde Siverek'in tarihi yerleri, tarihi ve kültürü, yöresel yemekleri, yöresel müzikleri görücüye çıktı. Stantta turizmin gözdesi haline gelen Takoran Vadisi tanıtımı ziyaretçilerin beğenisini kazandı.
Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, 4 gün sürecek olan tanıtım günlerinde Siverek standını ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, MKYK üyesi ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula ile birlikte ilçe stantlarını gezdi.
Siverek standını; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız ziyaret etti.
Siverek Belediyesi'nden yapılan açıklamada Ankara'da yaşayan tüm Siverekliler 4 gün sürecek Şanlıurfa tanıtım günlerine davet edildi.
Ankara'da düzenlenen tanıtım günlerinde Siverek'i en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını belirten Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, ''Kentimizin yöresel tatlarını, coğrafyasını, tarihini, turizmin gözdesi olan Takoran vadimizi ve güzelliklerimizi Ankara'da hemşerilerimize ve misafirlere tanıtmaya çalışıyoruz. Standımız 18 Eylül'e kadar misafirlerini ağırlamaya devam edecek, Siverek'imizi Ankara'ya taşıyarak emek veren mesai arkadaşlarıma ve Siverek'in tanıtımına destek veren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum." dedi.
Ankara Şanlıurfa Tanıtım günleri açılış törenine; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, 13 İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.