Mutlu GÜNEŞ/ 'Şanlıurfa Tescilli Yiyecek İçecekleriyle Şanlıurfa Ev Yemeklerinin Standart Üretimi ve Modern Sunum İle Yaygınlaştırılması Eğitimi' projesi kapsamında eğitim alan kursiyerlerle bir araya gelen ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, eğitimlerle ilgili bilgi aldı.
Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hançer, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ragıp Terzi, Öğretim Görevlisi Hasan Kırmızı, Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan Eyüp Bulut, ŞUPADER Üyeleri, turizm işletmelerinden şef ve aşçılarının hazır bulunduğu programda, Şanlıurfa'nın gastronomi kültürü masaya yatırıldı.

İŞLETMELER MENÜLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Peltek, Urfa Mutfağının Dünyada Hak ettiği yere gelmesi için daha fazla işbirliğinin gerekli olduğunu belirtti. İşletmelerin menülerinde Şanlıurfa'ya ait daha fazla tescilli ürün barındırmasının önemine değinen Peltek, 'Turizm işletmelerinin devam eden bu önemli kursa, şeflerini, aşçılarını göndererek bu ücretsiz ve sertifikalı eğitimden yararlanmalarını öneriyorum' diye konuştu.

HER GURUBA 30 SAATLİK EĞİTİM VERİLİYOR
Turizm işletmelerinde çalışan şef, aşçı ve aşçı yamaklarına yönelik düzenlenen eğitim programında; Hijyen, Menu Bilgisi, Yemek Sunumu, Çorba ve Ara Sıcaklar, Ana yemekler, Salata ve Zeytinyağlılar, Tatlı ve Şerbetler, Kahvaltı ve Mesleki İngilizce konularında her guruba toplamda 30 saat eğitim veriliyor.

3. GURUP EĞİTİMİ 14-18 ŞUBAT TARİHİNDE
31 Ocak - 11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 2 eğitimin ardından; 3. Grup Eğitimi ise 14-18 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Proje Koordinatörlüğünü Harran Üniversitesi Öğr.Gör. Hasan Kırmızı'nın yürüttüğü eğitim programı, Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü M. Salih Önen Konferans Salonu'nda gerçekleştiriliyor.