İLKHA/ Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde ev yemekleri satan bir işletme, zam yapmama kararı alarak, fırsatçılara ve stokçulara tepki gösterdi.
İşletme sahibi Muhammed Kılıç, döviz kurundaki yaşanan gelişmelerden faydalanarak fahiş fiyatlara satış yapan fırsatçılara ve stokçulara karşı ucuz ve kaliteli yemek satışı yaptıklarını ifade etti.
Piyasanın altında satış yaptıklarını ifade eden Kılıç, uygun fiyata satış yaptıklarından dolayı müşterilerinin duasını aldıklarını söyledi.
Self servis yöntemiyle garsona gerek kalmadan iş yaptıklarını belirten Kılıç, 4 buçuk liraya bir insanın karnını doyurabileceğini ifade etti.

'Güneydoğu'da hatta belki Türkiye'de bu fiyata satan yok'
Fakir ya da zengin demeden toplumun her kesiminin faydalanmasını amaçladıklarını ifade eden işletme sahibi Muhammed Kılıç, 'İşletmemizi 6 ay önce açtık. Güneydoğu'da hatta belki Türkiye'de bu fiyata satan yok. Bu işletmeyi açarken diğer işletmeler gibi bizde kar amacı güttük; ama her kesime hitap etmeyi hedefledik. Fakir fukara, orta kesim ve üst kesim de herkes gelip faydalansın, yemek yesin diye böyle bir girişimde bulunduk. İnşallah 10 güne kadar da Balıklıgöl şubemiz hizmette olacak. Hemşerilerimiz bizi çok sevdi. Bizden çok memnunlar. Bizde memnunuz. İnsanlar gelip burada kaliteli yemek yiyor. Para verip üstüne bize dua ediyor. Böyle bir yer açtığımız için bize dua ediyor. Bu durum da bizi çok mutlu ediyor.' dedi.

'Bir vatandaş, 4,5 liraya rahatlıkla karnını doyurabilir'
Piyasanın altında satış yaptıklarını belirten Kılıç, 'İşletmemiz, sulu yemek üzerinedir. Günde yaklaşık 25-30 çeşit yemek çıkarıyoruz. Yemeklerimizin içerisinde yöresel yemeklerde mevcuttur. 3 çeşit çorba, 15-20 çeşit tatlı çıkarıyoruz. Çorba ve pilav 4,5 liradır. Etsiz kuru fasulye ve nohut 7,5 liradır. Bir vatandaş, 4,5 liraya çorba içip dilediği kadar ekmek ve çay alabilir. Bir vatandaş, 4,5 liraya rahatlıkla karnını doyurabilir. Şu an bir kıraathanede 2 çay içseniz 5 lira tutuyor. Şu an piyasada çorba 10-12 lira civarındadır. Biz çorbayı piyasanın üçte biri fiyatına veriyoruz. Çok şükür satış var, kazanıyoruz. Self servis olmasından dolayı garsondan kısmışız. Sirkülasyon, yani sürüm dediğimiz olaydan kazanıyoruz. Günde yüzlerce kişi burada yemek yiyor, dualarla ayaktayız.' ifadelerini kullandı.

'Zam yapmayacağız diye bir karar aldık'
'Zam yapmama' kararı aldıklarını ve ileride de zam yapmayı düşünmediklerini vurgulayan Kılıç, 'Kurda dalgalanmalar ve yükselmeler yaşandı. Bundan dolayı fırsatçılar ve stokçular da gün gün değil de saat saat zam yapmaya başladı. Bizde zamlardan etkilendik. Mercimeği 220 liraya alırken şimdi 550-600 lira olmuş. Her sektör ve işletme zam yaptı ama biz 'zam yapmayacağız' diye bir karar aldık. Daha sonra da zam yapmadık. Çok şükür ayaktayız. İnşallah yakın zamanda da zam yapmayı düşünmüyoruz.' diye konuştu.

'Bu fiyatlara bu kadar bol çeşit Urfa'da yok'
Müşterilerin ucuz yemek fiyatlarını görünce şaşırdıklarını söyleyen Kılıç, 'Urfa'ya, bu güzel memleketimize böyle bir işletme kazandırdığımız için çok mutluyuz. Müşteriler de bu durumdan dolayı mutludurlar. Bu fiyatlara bu kadar bol çeşit Urfa'da yok. Bu fiyatlara Güneydoğu'da bile yok. İşletmemize gelen yerli ve yabancı turistler de fiyatlardan oldukça memnun. Fiyatları görünce şaşırıyorlar. 'Bu fiyata yemek nasıl olur?' diye soruyorlar. Yemeğin lezzeti ve kalitesinden memnunlar. Mutfak ve gıda deposu da herkese açıktır. 'Yemekleri ucuza veriyor diye kötü malzeme kullanıyor' demesinler diye mutfağı halka açık yaptık.' şeklinde konuştu.