Haber Merkezi / Daha önce bazı kurumlarca başlanan alt yapı çalışmaları devam ederken çalışmanın tamamlandığı mahallelerde üst yapı yenileniyor.
Fen İşleri Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda ekiplerce alt yapısı tamamlanan bölgeler tespit edilerek programa alınıyor. Ekipler, belirlenen bölgelerde üst yapıyı yenileme çalışmalarına başlıyor.
Bu kapsamda Hamidiye Mahallesi'nde alt yapısı tamamlanan sokaklarda kilitli parke taşı çalışması yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Esmerçayı Mahallesi'nde de beton yol çalışması yapıyor.
Tüm ilçede mesai mefhumu gözetmeden çalışan ekipler, Siverek-Viranşehir yolunda düzenleme yaparken Haliliye Mahallesi'ndeki başlatılan kaldırımları yenileme çalışmaları sürüyor.
Ekiplerin mesai gözetmeden çalıştıklarını dile getiren Fen İşleri Müdürü Abdulkadir Canalır, kent genelinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Çalışmaların belirlenen program dahilinde sürdürüldüğünü aktaran Canalır, 'Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'ın talimatıyla ekiplerimiz kentimizin dört bir yanında çalışma yürütüyor. Bazı ekiplerimiz kilitli parke taşı döşerken bir grubumuz beton yol çalışması yapıyor. Bir yandan yama çalışması yaparken öte yandan sürdürülen alt yapı çalışmaları kontrol ediliyor. Kısaca Fen İşleri Müdürlüğü olarak kentimizin her tarafında sahadayız.' dedi.
Canalır, gelen tüm taleplerin değerlendirilmeye alındığını da ifade etti.
Bir süre yolun yapılması için müracaat ettiğini belirten Esmerçayı Mahallesi sakini Sefer Avak, 'Kentin en ücra köşesinde yaşıyoruz. Yağmur yağdığında yollarımızı çamurdan kullanamıyorduk. Belediyeye yapılması için başvurdum ve talebim karşılandı. Belediye Başkanımız Ayşe hanıma ve ekibine teşekkür ediyorum.' diye konuştu.
Alt yapının tamamlanmasının akabinde başlatılan çalışmalar nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getiren Hamidiye Mahalle sakinleri de Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'a teşekkür etti.