Abdurahman D. UĞURLU / Önceki yıllara nazaran hastanede açık kalp ameliyatı işlemlerinde büyük bir artışın olduğuna dikkat çeken Uz. Dr. Mustafa Abanoz, il dışı sevklerinin büyük kısmını oluşturan bu ameliyatların tecrübeli bir kadroyla yapılması nedeniyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sevk alan bir hastane konumuna geldiğini aktardı.
Hastanede 2022 yılı içinde 320 açık kalp ameliyatı yaptıklarını dile getiren Dr. Abanoz; "Bu ameliyatlardan yaklaşık 260 tanesi koroner Bypass, 30 tanesi mitral ve aort kapak ameliyatı, 20 tanesi aort diseksiyonu, 20'si TEVAR, 10'u ise EVAR olmak üzere periferik damar ameliyatları ve her türlü varis ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdik. Böylelikle bölge illeri arasında cazibe noktası haline geldik. Bu ameliyatların yanı sıra girişimsel dediğimiz yani hastanın cerrahi işleme ihtiyacı olmadan yapılan büyük damar müdahaleleri de yine hastanemiz bünyesinde yapabiliyoruz. Bu işlemi de bölgede en fazla yapan hastane biz olduk" diyerek Şanlıurfa'nın sağlık alanında edindiği kabiliyetleri vurguladı.

BYPASS HASTALARININ TERCİHİ ŞANLIURFA OLUYOR
Kalp Damar Cerrahi Kliniğinde alanında tecrübeli 7 Uzman hekim ve tecrübeli sağlık personeli ile hizmet verdiklerini söyleyen Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. M.Ziya Bağış ise, "Sürekli ve sadece bizimle çalışan ameliyathane hemşireleri, yoğun bakım hemşireleri, perfüzyonistler ve anestezi teknikerleriyle yıllardır bu hizmeti veriyoruz. Her yıl giderek hızla artan ameliyatlarımıza devam etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

SEVK EDEN DEĞİL SEVK ALAN HASTANE OLDU
Hastane olarak hedeflerinin, sadece Şanlıurfa ve Bölgede değil, tüm Türkiye ve komşu ülkelere ileri düzey hizmet veren bir merkez olma yolunda ilerlemek olduğunu ifade eden Dr. Bağış, "Başarılı ameliyatlarımızın çevre illerde de yankı yaptı. Oldukça geniş ve güçlü bir ekibimizin olduğu için her hafta komşu illerden de yoğun bir hasta kabulü mevcut" diye konuştu.