AA / Görevlendirme sayesinde hizmetlerin ulaştığı ilçede 30 yıldır yenilenmeyen cadde ve sokaklarda asfalt çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri, ilçenin en büyük sorunu olarak görülen trafik sorununu gidermek için de düğmeye bastı.
İlçede alt yapı, park ve bahçe işlerine yoğunlaşan ekipler, 11 Nisan Mahallesi ile Mürşitpınar Mahallesi yolunu bağlayarak ilçe trafiğini rahatlatacak çevre yolu projesi için çalışmalara başladı.
Güzergahtaki çalışmalar, belediye ekiplerinin de desteğiyle Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor.
Çalışmaları inceleyen Suruç Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Han Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe halkını hak ettiği hizmete kavuşturmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.
Söz konusu projenin hayata geçirilmesiyle ilçenin trafik sorununun tarihe karışacağını vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:
"Dev bir projeyi ilçemizde hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Çevre yolumuzun faaliyete girmesiyle birlikte ilçemizde trafik sorunumuzu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Başkanvekilimiz Ferhat Sinanoglu'nun talimatları doğrultusunda ilçeyi daha güzel, daha modern ve sorunlarından arındırmak için gayret ediyoruz. İlk etapta 15 kilometrelik çevre yolu projemize bugün itibariyle başladık. Çalışmalarımızda bize destek olan Suruçlulara teşekkür ediyoruz."