Seyfullah POLAT/ Açılışta bir konuşma yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, gençlerimizin yararına olan ve gençlerimizin ahlak ve maneviyat açısından gelişmesini sağlayacak olan sanatı, aktif olarak gençlerin yararına kullanacaklarını söyledi.
Türkiye'de ilk defa Mekke'nin Fethi Temalı bir resim sergisinin açıldığını belirten AGD Genel Başkanı Salih Turan, sergiyi organize eden Kültür Sanat Komisyon Başkanı Fatih Evyapan'a ve yönetimine, ayrıca El Sanatları ve Resim Sanatı Koordinatörü Ressam Muharrem Çelik'e teşekkür etti. Görkemli bir şekilde açılışı yapılan sergi, katılımcılardan tam puan aldı. Kurdelesi Mehteran Takımı eşliğinde kesilen sergi Malatya Kongre Merkezi Salonunda halkla buluşmuş oldu.
Fetih Programı öncesinde açılışı yapılan sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan AGD Kültür Sanat Komisyonu El Sanatları ve Resim Sanatı Koordinatörü Şanlıurfalı Ressam Muharrem Çelik, benzer projelerin sayısının artırılacağını belirtti.
Çelik, "AGD Kültür Sanat Komisyonu geçtiğimiz yıl oluşturdu. Bu komisyonun en büyük hedefi gençlerin ve sanatçıların milli ve manevi değerlere bağlılığı çerçevesinde yöresel ve ulusal sanat etkinliklerini AGD çatısı altında gerçekleştirmektir. Bunun için de Anadolu'nun her bir ilinden, bir ressam arkadaşımız tarafından yapılan Mekke'nin Fethi temalı tabloları bizlere ulaştı. Nihayet Mekke'nin Fetih günü olan 31 Aralık gecesi Malatya ilimizde yapılan programda bu tabloları sergiledik. Elhamdülillah sergimiz Genel Başkanımızın Salih Turan'ın katılımı ile AGD üyelerinin ve sanatseverlerin coşkulu katılımı ile gerçekleşti" diye konuştu.
Katkı ve desteklerinden dolayı AGD Kültür Sanat Komisyon Başkanı Fatih Evyapan ve yönetimine teşekkür eden Eğitimci Ressam Muharrem Çelik, bundan sonra da sanatsal etkinliklerde benzeri çalışmaların yapılacağını da vurguladı.