Haber Merkezi / Belediye meclisi toplantı salonunda yapılan Kasım ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin birinci oturumu halka ve basına açık yapıldı.
Meclis toplantısı, yoklama, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, katılımlarından dolayı belediye meclis üyelerine teşekkür ederek, alınacak kararların hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
Ekim ayında meclisten geçen 2022 yılı belediye bütçesi için meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Ekinci, onaylanan bütçenin yapılacak proje ve hizmetler için kullanılacağını söyledi.
Yenişehir mahallesinde yapılan alt ve üst yapı çalışmalarına da değinen Başkan Salih Ekinci, Kurban Bayramının ardından yapılan yatırımlarla mahallenin adeta şantiyeye döndüğünü, bitirilen alt yapı çalışmalarının ardından asfalt ve kilitli parke taşı çalışmalarının ise son sürat devam ettiğini belirtti.
Yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilçenin 50 yıllık içme suyu borularının değişeceğini sözlerine ekleyen Ekinci, 'En yakın zamanda Yenişehir mahallesinin yenilenmiş yeni yüzüyle halkımızın hizmetine sunacağız' dedi.
Konuşmasında Koronavirüs ile mücadeleye de yer veren Ekinci, maske, mesafe ve temizliğe biraz daha hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Yapılan konuşmanın ardından meclis üyelerinin verdikleri soru önergeleri tek tek okunarak, bazıları gündem maddelerine eklendi, bazıları da komisyonlara sevk edildi.
Diğer gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı Kasım ayı meclis toplantısı dilek ve temenniler bölümün ardından sona erdi.