Seyfullah POLAT/ Eğitim anlayışı ve öğrencilerin başarısını artıracak projeleriyle kamuoyunun ve öğrencilerin sevgisini kazanan Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ali Tutluoğlu'nun, CİMER'e şikayet edilmesi iddiası sonrasında farklı bir okulda görevlendirilmesi büyük tepki çekti.

ÖĞRENCİLERİN İDDİASI VAHİM
Tutluoğlu'nun okulun başında kalmasını istediklerini belirten veliler ve Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, yaptıkları açıklama ile karara tepki göstererek, Geçici Okul Müdürü Yardımcılığı görevini üstlenen bir idareci tarafından okuldaki öğrencilere, Ali Tutluoğlu'nun CİMER'e şikayeti yönünde baskı kurulduğunu iddia etti.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İDDİAYI ARAŞTIRMALI
Müdür Ali Tutluoğlu'nun ayak oyunlarıyla okuldan gönderildiğini savunan Öğrenci Velileri, 'Şanlıurfa'nın eğitimdeki durumu ortadayken bu insanlar, kurum yetkilileri ne yapmaya çalışıyor. Şanlıurfa'nın eğitim camiasında önemli bir yeri olan Ali hocamıza yapılan bu haksızlık vicdanları yaraladığı gibi çocuklarımızın geleceğini de etkileyecek. Milli Eğitim Müdürlüğü bu iddiaları araştırdı mı? Başarılı bir eğitimciyi nasıl bu kadar kolay harcıyorlar?' diyerek karara tepki gösterdi.

VELİLER VE ÖĞRENCİLER MÜDÜRLERİNİ GERİ İSTİYOR
Açıklamalarda bulunan bir başka veli ise 'Eğitim işi çocuk oyuncağı değildir. Ali hocamıza yapılanlar en hafif tabiriyle ahlaksızlık. Bu ayak oyunları son dönemde o kadar yaygınlaştı ki… Yazık günah insanlara, öğrencilere. Öğrenciler bu gençler bu ülkenin geleceği. Gözlerinin önünde bu tür ayak oyunları sergileniyorsa dünyaya nasıl bakacaklar? Biz öğrenci velileri olarak Mili Eğitim Müdürlüğünden ciddiyet bekliyoruz. Yaşanan bu süreç Urfa'nın zaten dipte olan eğitim anlayışını daha da kötü hale getiriyor' diye konuştu.