Mutlu GÜNEŞ/ 6. Bölge teşvikleri ve bulunduğu lojistik konumu ile de yatırımcıyı iştahlandıran kenttin OSB'sinde yaklaşık 100 yatımcı sıra bekliyor. OSB genişleme alanlarıyla Türkiye'nin alan bakımından 5 'inci büyük OSB'sine sahip kent aynı zamanda otel yatırımcılarının ilgisine mazhar oldu.
2019 yılında Göbeklitepe turizm yılı ilan edilmesiyle milyonlarca turiste ev sahipliği yapan kentte her geçen gün yatak kapasitesi artıyor. Genel turist sayısında kapasitesi yetmeyen kentte yerli ve yabancı yatırımcılar otel açıyor. Butik konakların sayısı da artmaya devam ederken kentte Pandemiye rağmen son 5 yılda yatak kapasitesi (5839'dan 7742'ye) yüzde 32,6 oranında arttı.
Şanlıurfa'ya turizm yatırımlarının çekilmesi kapsamında 16 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Mandarin Oriental Otel'de sektörün en önemli yatırımcı temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye'nin en önemli, Dünya'nın ise sayılı Turizm Yatırım Forumlarından biri olan TIF 2022 etkinliğine Şanlıurfa adına Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş ve Karacadağ Kalkınma Ajansı ortaklığında katılım gösterildi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek Şanlıurfa Turizmde Dünyanın gözbebeği konumunda dedi.
Peltek ' Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurucusu ve Yönetim Kurulu üyesi olduğumuz Turizm. A.Ş başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Şanlıurfa Turizminin tek elden yönetilmesi için ildeki yerel yönetimler ticaret odamız borsamız sivil toplum kuruluşlarımız ile kurmuş olduğumuz Turizm. A.Ş İstanbul'da yapılan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği forumuna katıldı. Forumda Şanlıurfa'nın turizm geleceği, turizm yatırım olanakları ve turizm teşvikleri aktarıldı. Forumun ardından şehre yatırım talepleri de arttı.
Formun hemen ardından ülkemizin güzide otel kuruluşları ve yabancı otel kuruluşları ilimize yatırım yapmaya geleceklerini tarafımıza ilettiler. Bu arada Şanlıurfa İslam ülkeleri başkenti olmaya da aday, finale kaldı Şanlıurfa'mız elindeki turizm potansiyeli ile milyonlarca turistin akınına uğrayacaktır. Şanlı şehrimiz sanayide olduğu gibi otel yatırımları gibi turizm alanında birçok sektörde yatırımlar için fırsat sunuyor. İlimize gelecek gelmeyi düşünen tüm yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız' diye konuştu.

YATAK KAPASİTESİ ARTIYOR
Turizm yatırım belgesi almış 4 yatırımcı yılsonuna kadar kentin yatak kapasitesini 785 yatak arttıracak. Böylelikle yatak kapasitesi 8527 'ye çıkmış olacak. Kültür ve İnanç Turizminin Başkenti olacak Şanlıurfa'da turizm yatırımları için birçok yatırımcının şehre yoğun ilgi gösteriyor.