Bekir POLAT/ Projenin detaylarıyla ilgili Basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü İlçe sınırlarındaki Aşık-Öğütçü bölgesinde hayata geçirilecek 'Şanlıurfa Kuzey Şehir' Projesi ile ilk etapta 2 bin 500 ucuz konutun dar gelirli ailelere teslim edileceğini belirtti. Projenin 25 bin konut kapasitesi bulunduğunu hatırlatan Beyazgül, TOKİ'nin devreye girmesi halinde 100 bin nüfusu barındıran yeni bir yaşam alanı oluşturulacağını vurguladı.


TALEPLER TOPLANMAYA BAŞLAYACAK
Yakın zamanda vatandaşlardan talep toplama işlemine geçileceğini müjdeleyen Başkan Beyazgül, 'Yapılacak binalar 6 katlı olacak. Yüzde 60 yeşil alana yer ayrıldı. Bölgede 2+1, 3+1 gibi ucuz konutlar yapacağız. Yer belediyemize ait olduğu için yapım işini de belediyemizin BELTAŞ şirketine havale edeceğiz. TOKİ ile de görüşmelerimiz devam ediyor. TOKİ de Şanlıurfa'da Temmuz ayında 2 bin konutun ihalesini yapacak' diyerek vatandaşın konut ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, konut problemini çözmek için başlatılan 'Şanlıurfa Kuzey Şehir' Projesi ile ilgili düzenlediği Basın toplantısında ilk etapta dar gelirli ailelere yönelik 2500 konutun yapılacağını müjdeledi.
Projenin detaylarıyla ilgili bilgi veren Başkan Beyazgül, Karaköprü İlçe sınırlarındaki Aşık-Öğütçü bölgesinde hayata geçirilecek 25 bin konut kapasiteli 'Şanlıurfa Kuzey Şehir' Projesi ile ilk etapta 2 bin 500 ucuz konutun dar gelirli ailelere teslim edileceğini belirtti.

ŞANLIURFA'NIN BU PROJEYE İHTİYACI VARDI
'Şanlıurfa Kuzey Şehir' Konut Projesiyle Şanlıurfa'da büyük bir konut hamlesi başlatacaklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Ülkemizin genelinde yaşanan konut sıkıntısı ve yaşanan anormal fiyat artışları Şanlıurfa'da da büyük oranda hissediliyor. Özellikle dar gelirli ailelerimiz bu konudan mustarip. Bu projeye Şanlıurfa'nın ihtiyacı vardı. Uzun süredir Şanlıurfalı hemşerilerimle görüştüğüm zaman konut ihtiyacının çok önemli bir safhaya geldiğini gördük ve bu devasa projenin bir an önce başlatılması noktasında çalışmalarımızı tamamladık' diyerek Şanlıurfa'nın konut ihtiyacını gidermek için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Yakın zamanda vatandaşlardan talep toplama işlemine geçileceğini müjdeleyen Başkan Beyazgül, 'Yapılacak binalar 6 katlı olacak. Yüzde 60 yeşil alana yer ayrıldı. Bölgede 2+1, 3+1 gibi ucuz konutlar yapacağız. Yer belediyemize ait olduğu için yapım işini de belediyemizin BELTAŞ şirketine havale edeceğiz. TOKİ ile de görüşmelerimiz devam ediyor. TOKİ de Şanlıurfa'da Temmuz ayında 2 bin konutun ihalesini yapacak' diyerek vatandaşın konut ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

2 BİN 500 KONUT BAŞLANGIÇ, DEVAMI GELCEK İNŞALLAH
İlk etapta yapılacak 2 bin 500 konut hamlesinin bir başlangıç olduğunun altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, projenin meclisten geçtiğini belirterek kısa zamanda çalışmaların başlayacağını aktardı.
Başkan Beyazgül, 'Şanlıurfa Kuzey Şehir Konut Projesi uzun süredir bürokratlarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde meclisimize geldi ve onaylandı. Burada asıl amacımız ilk etapta 2 bin 500 adet konutu Kuzey Şehir dediğimiz Aşık - Öğütçü'de yapmaktır. Buradaki tapuların önemli bir kısmı da belediyemiz bünyesine geçmiş oldu. Bu konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da istişarelerde bulunduk. Yapılacak binalar 6 katlı olacak. Yüzde 60 yeşil alana yer ayrıldı. 120 dönüm de üniversiteye yer ayırdık. İlerleyen günlerde halkımızdan talep toplayacağız. Bölgede 2+1, 3+1 gibi ucuz konutlar yapacağız. Yer belediyemize ait olduğu için yapım işini de belediyemizin BELTAŞ şirketine havale edeceğiz. Böylelikle bir uydu kent oluşturacağız' diyerek projenin detaylarıyla ilgili bilgi verdi.

TOKİ İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR
Projeyle ilgili TOKİ ile de görüşmelerin sürdüğüne değinen Beyazgül, 'TOKİ de aynı şekilde devam ederse 25 bin konutluk bir şehir olacak. Her hanede yaklaşık 4 bireyin olduğunu varsayarsak 100 bin kişilik bir şehir kurmuş olacağız. Bu projeye Şanlıurfa'nın ihtiyacı vardı. Uzun süredir Şanlıurfalı hemşerilerimle görüştüğüm zaman konut ihtiyacının çok önemli bir safhaya geldiğini gördük. TOKİ de Şanlıurfa'da Temmuz ayında 2 bin konutun ihalesini yapacak. O konutlar da tamamlanırsa devam eden etaplarla birlikte Şanlıurfa'nın konut ihtiyacını giderme yolunda önemli bir safhayı geride bırakacağız' diye konuştu.

KAPSAMLI BİR KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMİŞ BULUNUYORUZ
Şanlıurfa'nın tarihi dokusunu yaptıkları çalışmalarla ön plana çıkardıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Bugüne kadar çok önemli konulara el attık. Şanlıurfa'nın tarihi dokusunu ön plana çıkarmak için öncelikle kale arkasında 320 konutu kamulaştırdık. Hemen ardından Kültür ve Turizm Yolunda 476 konut kamulaştırdık. Osmanlı Mahallesi'ndeki tıkanıklığı açmak için 120 konut kamulaştırdık. Asya Mahallesinde 80 konut kamulaştırdık. Tarihi yerlerimizi ortaya çıkardık. Bunlara ilişkin dönüşümler tamamlandı. Belediye eski hizmet binasını park alanına dönüştürdük. Kızılkoyun'da da 60'a yakın kamulaştırma çalışmalarımız vardı. O bölgeyi de ışıklandırma çalışmalarıyla farklı bir görünüme kavuşturduk. Çok yakın bir zamanda Kızılay meydanımız da faaliyete geçecek ayrıca Rabia Meydanı ile ilgili de bir proje çalışmamız var' diyerek detayların yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.

KENT TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ
Şanlıurfa'da kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu çözüme kavuşturmak için projelerin bir bir hayata geçirildiğinin altını çizen Başkan Beyazgül, 'Abide Kavşağının yapımına başladık. Bir ilki gerçekleştirerek Abide Kavşağına sayaç takarak geri sayım başlattık. Ankara'ya çeşitli temaslarda bulunmak üzere gidiyorum. Balıkayağı Bulvarının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması için mutabakata vardık. Fuar merkezine kadar olan kısmı ise İnşallah belediyemiz tarafından yapılacak. Kırsal yollarımızın yüzde 85'ini bitirdik yüzde 15'lik kısmını ise bu yıl içinde bitireceğiz. Şehrin çöküntü alanlarını, kentsel dönüşüm alanlarını, tapu sorunlarına ilişkin konularına çok güçlü bir şekilde girmeye başladık. Şanlıurfa'ya tamamen hakim olduk. Hizmetimizi sürdürüyoruz' ifadelerine yer verdi.

ESKİ OTO GALERİLER SİTESİNDE YENİ BİR DÜZENLEMEYE GİDİLDİ
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, şehir merkezindeki eski Oto Alım Satım Sitesi ile ilgili bir soru üzerine bölgede yeni bir düzenlemeye gidildiğini aktararak Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin artırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

HALK EKMEK İÇİN ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Başkan Beyazgül, Halk ekmek çalışmasının tamamlandığını belirterek en kısa sürede Şanlıurfalı vatandaşların daha kaliteli ve ucuz ekmeğe ulaşabileceklerini söyledi.